BBL lasser machine en constructie vanaf juni 2020

Technicum heeft een leuk BBL traject waar je vanaf juni aan de slag kunt en jezelf kunt ontwikkelen. In dit uitdagende BBL-traject ga je aan de slag als samensteller lasser in de machinebouw en in de constructie. Het werken en leren bij dit bedrijf is leuk omdat de producten voortdurend wisselen. Daardoor is elke dag anders en maak je regelmatig machines die je nog nooit eerder in elkaar hebt gezet. Natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen. Er wordt in teamverband gewerkt waardoor je altijd een ervaren collega in de buurt hebt. Bovendien werkt het bedrijf met duidelijke tekeningen en werkinstructies. Zo heb je altijd wat om op terug te vallen. Natuurlijk wordt je door dit BBL-traject opgeleid tot vakkracht in de metaaltechniek. Je gaat een goede toekomst tegemoet in de metaal, want in deze sector zijn veel banen.

Wat moet je kunnen?

Het is belangrijk dat je beschikt over basiskennis in de metaaltechniek bijvoorbeeld door een hobby als sleutelaar of doordat je op school techniek hebt gehad als vakkenpakket. Omdat dit BBL traject specifiek is gericht op lasser is het belangrijk dat je wel wat ervaring hebt met het maken van lasverbindingen. Vooral het MIG/MAG lasproces is een belangrijke basis omdat dit lasproces veel bij het bedrijf wordt gebruikt. Het is een belangrijk voordeel als je goed tekeningen kunt lezen in de techniek. Daarnaast is een goede motivatie van groot belang.

Locatie van het BBL traject

Het BBL traject wordt gevoerd bij een middelgroot bedrijf in de machinebouw. Het bedrijf maakt verschillende producten voor diverse opdrachtgevers en is gevestigd precies tussen Leeuwarden en Groningen. Er wordt met verschillende materialen gewerkt zoals RVS, staal en aluminium. De lasmethodes verschillen waardoor de medewerkers allround worden opgeleid. Dat zorgt voor een brede inzetbaarheid en flexibiliteit.

BBL traject via Technicum

Technicum verstrekt een BBL traject bij een mooi bedrijf in de metaaltechniek. Dit is een langlopend traject waarin je wordt opgeleid tot vakman in de metaal. Dit is niet alleen een baan maar een complete loopbaan waardoor je ook voor langere tijd voorzien bent van werk. We bieden een fulltime contract voor bepaalde tijd. Daarvan is 32 uur bedoelt voor het werken bij het bedrijf (parttime). De overige 8 uur per week zijn bedoelt voor scholing bij een opleidingsinstituut in de techniek. Uiteraard begeleid Technicum jou in dit traject. Daarnaast betaald Technicum het BBL traject.