BAM gaat Amsterdam Arena energiezuiniger maken in 2017

Bouwbedrijf BAM gaat samen met het bedrijf Honeywell de Amsterdam Arena voorzien van slimme sensoren en meters. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van Internet of Things en sensoren. Doormiddel van hoogwaardige technologie kan het Amsterdamse voetbalstadion vanaf het moment van installatie veel geld besparen op het gebied van energie en onderhoud. Dit hebben de bedrijven gemeld op donderdag 16 februari 2017 ook het bestuur van de Amsterdam Arena maakte het bericht bekend.

Internet of Things zorgt er voor dat machines en apparaten met elkaar kunnen communiceren doormiddel van een soort internet. Het is de bedoeling dat sensoren of voelers kunnen meten wat de staat van onderhoud is van verschillende onderdelen van het stadion. Hierdoor zou het niet meer nodig hoeven zijn om vaste onderhoudsmomenten te plannen. Deze periodieke onderhoudsbeurten zouden niet meer nodig zijn omdat men tijdig vanuit het systeem verneemt als iets aan vervanging toe is. Dan hoeft men ook niet meer te wachten tot een systeem of apparaat kapot is gegaan.

Er zijn geen financiële details bekend gemaakt over de nieuwe deal. Bouwbedrijf BAM is al vanaf het moment dat de Arena gebouwd is betrokken bij de installatie van het pand. Inmiddels is de samenwerking verlengd met tien jaar. Het bedrijf Honeywell is een nieuwe strategisch partner. Dit bedrijf plaatst sensoren en regelt deze in.