Baggerbedrijf Boskalis gaat in 2018 polder aanleggen in Singapore

Boskalis heeft een opdracht binnengehaald voor het aanleggen van een polder in Singapore. Deze polder zou de eerste polder zijn die in heel Zuidoost-Azië zou worden aangelegd volgens Boskalis. De klus kost 400 miljoen euro. Boskalis gaat het project samen met Penta Ocean Construction Company uitvoeren.

De afgelopen jaren heeft Boskalis geholpen met de landaanwinning in Singapore. Dat heeft er voor gezorgd dat de stadstaat heeft kunnen groeien. De aanleg van een polder wordt nu beschouwd als een oplossing. Hierbij komt het land niet boven het zeeniveau maar worden er voorzieningen getroffen die er voor zorgen dat het land niet door het zeewater kan worden overspoeld. Volgens Boskalis-topman Peter Berdowski is het nieuwe project een ”historisch moment”.

De baggeronderneming kan voor het project gebruik maken van jarenlange ervaring die Nederlanders hebben op het gebied van het aanleggen van polders en dijken in Nederland. Er worden bij Singapore dijkdichtingen aangebracht en er wordt een bestaande dijk verstevigd. Er wordt in totaal een 10 kilometer lange zeewering gebouwd. De nieuwe polder zou in 2022 klaar moeten zijn. Er zullen andere bedrijven worden ingezet voor het droogleggen van het gebied.