Autoproducent Tesla levert grote accu voor zonnestroom op jaarbeurs Utrecht 2017

Autoproducent Tesla zal in 2017 een grote accu voor zonnestroom leveren aan de Jaarbeurs in Utrecht. In totaal gaat deze grote accu-installatie ruim 1 miljoen euro kosten. Deze enorme accu moet er voor zorgen dat op het parkeerterrein van de jaarbeurs voortdurend de accu’s van elektrische auto’s kunnen worden opgeladen. Het bericht over het plaatsen van de grote accu werd door het Financeele Dagblad (FD) vrijdag 9 juni 2017 bekend gemaakt.

Het project bedraagt ongeveer 1 miljoen euro. Deze investering wordt opgebracht door een aantal bedrijven. De volgende bedrijven doen mee aan de investering volgens het Financeele Dagblad:

  • netbeheerder Stedin,
  • energieleverancier Scholt Energy
  • laadpaalontwikkelaar LomboXnet.

In totaal moet de accu van Tesla een capaciteit hebben van 1,5 megawattuur. Deze capaciteit is voldoende voor het opladen van ongeveer vijftig elektrische auto’s. In de zomer van 2017 wordt de accu geplaatst. Door het plaatsen van deze accu hoop de jaarbeurs te voorkomen dat het elektriciteitsnet wordt overbelast. Bovendien zorgt deze accu-installatie er ook voor dat een aantal elektrische auto’s tegelijk kunnen worden opgeladen zonder dat hiervoor een extra netwerkaansluiting vereist is.

Tesla levert de accu en is een bedrijf dat wereldwijd bekend staat vanwege de luxe elektrische auto’s die door het bedrijf worden ontwikkeld en geproduceerd. De kans is groot dat ook veel Tesla’s zullen worden opgeladen door de nieuwe oplaadaccu van de Jaarbeurs in Utrecht. In zekere zin maakt Tesla door het plaatsen van dergelijke accu’s het elektrische rijden ook efficiënter. Op dat gebied heeft Nederland nog wel een redelijke inhaalslag te maken. Als men in Nederland meer elektrisch wil gaan rijden zal ook de infrastructuur op het gebied van laadpalen moeten uitbreiden.