Autoconcern PSA Group wil mogelijk investeren in India vanaf 2017

Het Franse bedrijf PSA is een groot autoconcern en vormt het moederbedrijf van de automerken Citroën, Peugeot en Opel. PSA heeft net als andere autobedrijven ambities om wereldwijd haar slagkracht in de automotive te vergroten. Daarvoor zijn investeringen nodig. Momenteel is PSA in gesprek met de Indiase regering over investeringen in dat land. PSA wil namelijk de terugkeer van Peugeot in India mogelijk te maken. 

Volgens persbureau Bloomberg overweegt PSA om een investering van 1,2 miljard dollar te doen in nieuwe autofabrieken en fabrieken voor motorblokken. Deze fabrieken zouden worden gebruikt voor de productie van Peugeot’s. Eerder in 2017 heeft Peugeot een joint venture overeenkomst gesloten met CK Birla. Dit bedrijf is de eigenaar van Hindustan Motors. Het bedrijf Hindustan Motors is de fabrikant van de iconische Ambassador. Dit model heeft al geruime tijd het straatbeeld bepaald in India.

Op dit moment is de automarkt in India voor ongeveer 70 procent in handen van Suzuki en Hyundai. Eerder verscheen de Ambassador in het bekende Peugeot TV spotje van een Peugeot. In deze reclamespot van 2003 wordt de Ambassador doormiddel van een olifant gevormd tot een Peugeot 206. De Nederlandse reclameregisseur Matthijs van Heijningen was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de desbetreffende reclamespot. Peugeot wil graag terugkeren in India en heeft dit in de 1994, 1997 en 2011 geprobeerd. Toen liepen de pogingen echter op niets uit.