Audi: dertig procent van de in 2015 verkochte auto’s hybride of elektrisch

Audi wil een stevige positie op de automarkt als het gaat om haar marktaandeel in energiezuinige en minde milieubelastende auto’s. Daarom moet het bedrijf hard aan de slag met het ontwikkelen en produceren van elektrische voertuigen en plug-in hybride auto’s. De autoproducent streeft er naar om tot het 2025 haar aandeel in de verkoop van plug-in hybride voertuigen en elektrisch-aangedreven modellen op te voeren naar een-derde van het totaal. Audi wil daarbij samen gaan werken met haar collega-autoproducent Porsche die ook onder het concern valt.

Peter Mertens is als manager verantwoordelijk voor technische ontwikkeling bij Audi. Hij gaf in een interview met Automotive News aan wat de ambities zijn van Audi voor de komende jaren op het gebied van duurzaamheid. Dit interview is maandag 16 oktober 2017 verschenen.

Premium Platform Electric
Zowel Audi als Porsche zullen gezamenlijk gaan werken aan de ontwikkeling van het zogenaamde Premium Platform Electric. Dit platform is een onderdeel van Audi’s Roadmap E strategie. Het Premium Platform Electric zal de basis vormen voor drie modellen gamma’s. Hiervan zal 60 procent van het de auto’s die worden gelanceerd op de markt verschijnen onder het merk Audi. Tot het jaar 2020 zal Audi ieder jaar een volledig elektrisch model introduceren op de automarkt. Deze ambitie start komend jaar met de implementatie van een Audi cross-over. Vanaf 2017 zal Audi dus ieder jaar met een nieuw volledig elektrisch aangedreven model op de automarkt verschijnen. Dat moet de interesse wekken van de milieubewuste elektrische rijder.