Arcadis gaat in 2018 tunnel ontwerpen onder het Suezkanaal in Egypte

Het Nederlandse advies- en ingenieursbureau Arcadis gaat een nieuwe tunnel ontwerpen. Deze tunnel wordt aangebracht onder het Suezkanaal in Egypte. Voor het ingenieursbureau is het al de tweede keer dat ze wordt ingeschakeld voor het ontwerpen van een tunnel onder de belangrijke vaarroute tussen de Middellandse Zee en de Rode Zee.

In totaal zou het gaan om een tunnel met een lengte van drie kilometer. De diameter van de tunnel is dertien meter. De tunnel wordt aangebracht op een diepte van ongeveer veertig. Deze wordt onder het kanaal aangebracht bij de plaats Suez. Het is een langdurig project waarbij Arcadis volledig verantwoordelijk is voor het ontwerpen van de tunnel. Een aantal landen zijn betrokken bij het verbeteren van de economische groei rondom de Middellandse Zee.

Egypte is ook bezig om te investeren in de infrastructuur om zo de economische groei in Egypte te stimuleren. De opdrachtgever voor de tunnel is een consortium van de Egyptische bedrijven Petrojet en Concord for Engineering and Contracting. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht over de financiering en de investering die deze bedrijven doen in het project.