Arbeidsmarkt is in Noord Nederland eind 2011

De arbeidsmarkt is in Noord Nederland eind 2011 volop in beweging. Verschillende bedrijven krimpen aan het einde van dit jaar in om zich op te maken voor 2012. De nieuwsberichten over het komende jaar zijn behoorlijk verontrustend. Vanuit Europa wordt steeds meer bepaald op economisch gebied. Economisch sterke landen gaan gebukt onder de schulden druk van zwakkere landen die hiervoor hun verantwoordelijkheden m.b.t. de aflossing kunnen delen. In de economisch zwakke landen van Europa heerst al een groei in de werkloosheid. De vraag is of deze werkeloosheid ook in de andere landen zal groeien. Nederland is een land die ten opzichte van verschillende andere Europese landen de zaken goed op orde heeft. De Nederlandse werknemers zijn behoorlijk beschermd. Toch is een vast contract niet altijd een zekerheid dat de medewerker bij goed functioneren van een inkomen wordt voorzien de komende tijd. Wanneer het met bedrijven slechter gaat zijn inkrimpingen en ontslagen soms het enige redmiddel om het bestaan van een bedrijf te handhaven.

Uitzendbranche

Voor de uitzendbranche zorgen de ontwikkelingen voor veel drukte. Er volgen veel inschrijvingen van beschikbare personeelsleden. Het is plaatsen van medewerkers bij bedrijven neemt verhoudingsgewijs veel tijd in beslag omdat bedrijven lang wachten met het nemen van beslissingen. Daarnaast worden in het kader van kostenbesparingen regelmatig flexwerkers overgenomen om de kosten voor een bedrijf te drukken.  

Technisch Werken

Wat 2012 gaat brengen is nog onduidelijk in ieder geval zal de site van Technisch Werken trachten te groeien en het aanbod van technische vacatures en medewerkers in kaart brengen voor bedrijven en werknemers.