Allego plaatst snelladers bij Shell-pompen in 2017

Binnenkort krijgen ongeveer twintig tankstations van Shell snelladers voor elektrische auto’s. Dit zijn speciale laadstations waarmee elektrische auto’s extra snel kunnen worden opgeladen met elektrische stroom. Shell is hiervoor een samenwerking gestart met Allego. Dit bedrijf is een dochter van het netwerkbedrijf Alliander. De snelladers worden door Allego geplaatst bij benzinepompen in Nederland en in Groot-Brittannië.

Plaatsing eerste snelladers
Naar alle waarschijnlijkheid worden de eerste snelladers geplaatst worden in de omgeving van Londen, Derby en in de Randstad. De nieuwe oplaadvoorzieningen voor elektrische auto’s zouden allemaal aan het einde van 2017 in gebruikt genomen worden. Bij het bekend maken van de overeenkomst van het plaatsen van de laadpalen zijn door de betrokken partijen geen berichten verstrekt over de financiële details.

Door de overeenkomst met Shell krijgt het bedrijf Allego meteen ook een aantal projecten in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel heeft de laadpaalonderneming al ongeveer 220 snellaadlocaties in beheer in Nederland, België en Duitsland. Een aantal van deze snellaadstations staan al in de van een Shell-pomp. Er is echter nog geen snellaadstation voor elektrische auto’s daadwerkelijk geplaatst op een terrein van het tankstation.

Voordelen van snellader
Een snellader is een laadstation waarmee men elektrische auto’s veel sneller kan opladen dan met een gewoon laadstation of een laadpaal. Als een batterij van een elektrische auto bijna geheel leeg is zal het ongeveer twintig minuten duren voordat de auto weer zover is opgeladen dat de auto weer een redelijke afstand kan rijden. Bij een normaal laadstation is dat uren langer.