Airbus had productieproblemen begin 2016

Het bedrijf Airbus maakte een moeizame start in 2016. Er zijn namelijk een productieproblemen ontstaan bij de productie van een aantal vliegtuigmodellen. Het bedrijf Airbus is een Europees luchtvaartconcern dat naast vliegtuigen voor de burgerluchtvaart ook defensievliegtuigen produceert.  Het bedrijf heeft door de productieproblemen haar winst zien halveren tot een bedrag van 399 miljoen euro.

Airbus merkt onder andere de gevolgen van de opstartproblemen bij de productie van de A320neo die ingezet kan worden voor regionaal vervoer. Daarnaast had het bedrijf ook problemen met de productie van de A350 die geschikt is voor lange vluchten. Verder waren er problemenieuwe problemen met de productie van de A400M. Dit is een militair transportvliegtuig. De A400M heeft de afgelopen jaren al vaker voor tegenvallers gezorgd bij Airbus. Op donderdag 28 april gaf topman Tom Enders een reactie hij noemde de productieproblemen donderdag “erg frustrerend”. De financiële doelstellingen die het bedrijf heeft opgesteld over heel 2016 blijven gehandhaafd ondanks de nieuwe problemen rond productie van de A400M. Deze problemen kunnen Airbus opnieuw veel geld gaan kosten.

Reactie van Technisch Werken

Airbus haalt mooie opdrachten binnen maar merkt problemen met de productie.  Dat is dramatisch want daardoor kan het bedrijf haar winst zien verdampen en bovendien kunnen de leveringsafspraken in gevaar komen. Sommige klanten delen boetes uit als even bedrijven niet tijdig leveren. Als dit ook het geval is bij de leveringsvoorwaarden voor Airbus kan het bedrijf nog meer in de problemen komen.