Air France gaat CO2-emissie binnenlandse vluchten compenseren na 2019

Luchtvaartmaatschappij Air France heeft plannen om de CO2-uitstoot van alle binnenlandse vluchten te compenseren door een aantal verschillende maatregelen. Dit komt naar voren uit een interview met de CEO Anne Rigail dat in de Franse krant Le Parisien werd gepubliceerd. Iedere dag worden door Air France ongeveer vijfhonderd binnenlandse vluchten uitgevoerd. Dat zorgt voor een forse hoeveelheid CO2 uitstoot.

Deze CO2 emissie kan worden gecompenseerd door verschillende maatregelen aldus de CEO van Air France. Hij geeft aan dat zijn luchtvaartmaatschappij onder andere plannen heeft om meer bomen aan te planten. Ook zal de luchtvaartmaatschappij bossen gaan beschermen en een bijdrage leveren aan het behoud van de biodiversiteit.

De luchtvaartmaatschappij geeft aan dat de compensatie van CO2 op vrijwillige basis gebeurd. In totaal zal de organisatie enkele miljoenen euro’s moeten investeren in de compensatie van de CO2 die tijdens de binnenlandse vluchten wordt uitgestoten. Deze compensatie zal dus voornamelijk plaatsvinden door te investeren in bomen. Het is echter onduidelijk binnen welk tijdspad de plannen zullen worden doorgevoerd. In het interview werd ook aangekondigd dat Air France de CO2-emissie met ruim de helft zal verlagen ten opzichte van 2005. Deze CO2 reductie moet worden bewerkstelligd door de helft van de vliegtoestellen te vervangen voor vliegtuigen die minder brandstof verbruiken.

Tot slot wil Air France vanaf 2020 geen wegwerpplastic meer gebruiken. Daarmee zou het bedrijf een bijdrage willen leveren op het gebied van de circulaire economie. Verder zal het afval op vluchten naar Paris gescheiden worden ingezameld. Plastic afval is naast de CO2 uitstoot een groot probleem in de wereld. Air France lijkt dit te erkennen. Dat maakt de organisatie nog niet duurzaam maar wel milieubewuster.