Adviesprijs voor benzine dinsdag 1 februari 2022 op 2,15 euro

De prijs van benzine blijft stijgen. Op dinsdag 1 februari 2022 is de adviesprijs voor deze fossiele brandstof uitgekomen op 2,151 euro. Dit heeft de organisatie UnitedConsumers bekend gemaakt. Deze adviesprijs is daardoor meteen weer op een nieuw record beland. Drie dagen geleden was er ook al een record in de benzineprijs alleen dat record is nu dinsdag gesneuveld door de nieuwe prijsstijging. De olieprijs is de veroorzaker van de hoge benzineprijs. Inmiddels is de olieprijs namelijk op het hoogste niveau beland sinds 2014.

Fossiele brandstoffen

De sterke toename in de vraag naar olie en fossiele brandstoffen wordt veroorzaakt door het economische herstel in de wereld. Dit economische herstel wordt in verschillende sectoren gemerkt door een hoger aantal orders en een hogere productie. Er worden meer machines, voertuigen en installaties in beweging gebracht. Daarvoor zijn brandstoffen nodig. Verder is er ook veel onzekerheid op de markt.

Onzekerheid op oliemarkt

Doordat er spanningen zijn tussen Rusland en Europa verwacht men dat de levering van aardgas en olie uit Rusland beperkt zal worden, waardoor de schaarste aan het toenemen is. Hoe meer schaarste in fossiele brandstoffen hoe hoger de prijs. Bovendien is de euro ook in prijs hoger dan de dollar op de valutamarkt. Voor 1 dollar betaal je op dit moment 0,89 euro. Afgelopen maandag was de olieprijs al op het hoogste niveau beland waarna op dinsdag de benzineprijs volgde met een nieuw record.