Adidas werkt aan duurzame sneakers in 2019

Het sportmerk Adidas heeft in het voorjaar van 2019 aangegeven dat het merk zich inzet voor de ontwikkeling van duurzame sneakers. Deze sneakers zouden volledig recyclebaar moeten zijn aldus het sportmerk. Er is op dit moment nog geen sneakermodel op de markt gebracht dat volledig recyclebaar is. Het bekende sportmerk wil op dit gebied graag voorop lopen.

Sneakers bestaan voor een groot deel uit kunststoffen eventueel in combinatie met katoenvezels. Deze kunststoffen zijn vaak moeilijk te recycleren omdat ze verwerk zijn in schoenen in combinatie met verschillende soorten rubber, nylon en andere synthetische producten. Al deze verschillende materialen zouden effectief gescheiden moeten worden om sneakers goed te kunnen recyclen.

Adidas is echter niet alleen bezig met het ontwikkelen van sneakers die recyclebaar zijn het sportmerk probeert ook zelf vanuit gerecycled plastic nieuwe producten te maken. In 2019 hoop Adidas in totaal 11 miljoen paar sneakers te verkopen die gemaakt worden van plastic afval dat uit zee is gehaald. Twee jaar geleden werd voor het eerst een dergelijke schoen ontwikkeld. Op die manier worden minder nieuwe grondstoffen uit de aarde gehaald en draagt Adidas ook bij aan het oplossen van het plastic afval in de wereldzeeën.