ABU: de werkgelegenheid voor uitzendkrachten neemt toe in 2015

Dinsdag publiceerde de brancheorganisatie ABU cijfers over de ontwikkelingen in de uitzendbranche van Nederland. Hieruit blijkt dat het goed gaat met de werkgelegenheid voor uitzendkrachten in Nederland. In de eerste helft van 2015 is de werkgelegenheid voor uitzendkrachten met elf procent gestegen op jaarbasis. De omzet van uitzendbureaus is in de eerste helft van dit jaar ongeveer twaalf procent hoger dan in dezelfde periode in 2014. In de periode van week 21 tot en met week 24 lag het aantal uitzenduren ongeveer 9 procent hoger dan in die periode in 2014. Daardoor hadden de uitzendbureaus  tien procent meer omzet.

Toename in uitzenduren in de techniekbranche
Verschillende branches maakten een groei door de afgelopen weken. Vooral de technische sector oftewel de technische branche deed het erg goed. In deze sector nam het aantal gewerkte uren met 23 procent toe. De omzet nam maar liefst met twintig procent toe. Ook de administratieve sector deed het goed. Hier nam het aantal gewerkte uren met tien procent toe en de omzet met elf procent. De industriesector maakte een groei door 6 en 7 procent. In het eerste half jaar van 2015 was de technische sector echter de grootste groeisector in Nederland voor uitzendkrachten. Er was in die periode 25 procent meer uitzendwerk beschikbaar voor uitzendkrachten in de techniek.

Reactie van Technisch Werken
De technische markt doet het goed in Nederland. Dat mag ook wel want de afgelopen jaren heeft deze sector het erg moeilijk gehad in de economische crisis. Ook de bouwsector doet het erg goed ten opzichte van de afgelopen periode. Al deze ontwikkelingen zijn nu nog wel heel pril. Na de bouwvak zal blijken of de technische sector en de bouwbranche daadwerkelijk er weer bovenop komen.