Aantal plug-inhybrideauto’s in Nederland toegenomen in 2016

Het gaat goed met de verkoop van plug-inhybrideauto’s in Nederland. De aanschaf en het gebruik van deze auto’s zit aanzienlijk in de lift. Aan het begin van 2016 reden er in Nederland ongeveer twee keer zoveel plug-inhybrideauto’s in Nederland rond dan in dezelfde periode in 2015. Dit werd dinsdag 26 april 2016 bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Wat is een plug-inhybrideauto?

Plug-inhybrides zijn auto’s die naast een verbrandingsmotor waarmee foossiele brandstoffen worden verbrand ook een elektromotor bevatten. Deze accu wordt via een stekker opgeladen. De auto rijdt dus zowel op elektrische stroom als fossiele brandstof. Naast plug-hybride’s zijn er ook hybride auto’s waarbij de accu’s worden opgeladen tijdens het rijden. De aanduiding ” plug-in” maakt duidelijk dat er gebruik wordt gemaakt van een stekker.

Plug-inhybride auto’s worden populair.  De verkoop van deze auto’s groeit sterker dan de verkoop van hybride auto’s waarvan de accu’s worden opgeladen tijdens het rijden. Ook steeg de verkoop van plug-inhybrides harder dan de verkoop van  volledig elektrisch aangedreven modellen in Nederland. De verkoop van volledige elektrische auto’s steeg in 2015 met ruim een derde. Dat was aanzienlijk.

Reactie van Technisch Werken

Hoewel plug-inhybrideauto’s nog wel gebruik maken van fossiele brandstoffen zijn deze auto’s aanzienlijk milieuvriendelijker dan auto’s die volledig draaien op fossiele brandstof. Het aantal geheel of gedeeltelijke elektrische auto’s neemt toe in Nederland.  Dat draagt bij aan de CO2 reductie.  Het is dan echter wel belangrijk dat de elektriciteit die wordt verbruikt door deze auto’s wel zo milieuvriendelijk mogelijk is opgewekt, dus met een zo laag mogelijke CO2 emissie.