Aantal faillissementen gedaald in april 2016

Er gaan minder bedrijven failliet in Nederland. In de maand april zijn er minder bedrijven failliet verklaard dan de maand daarvoor. Er zijn nu twee maanden op rij waarin het aantal faillissementen is gedaald in Nederland ten opzichte van de vorige maand. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft dinsdag 10 mei 2016 cijfers gepubliceerd over de faillissementen in Nederland in april 2016.

Hieruit komt naar voren dat er in totaal 377 faillissementen werd uitgesproken. In de maand maart waren 392 bedrijven failliet verklaard. In de maanden maart en april is dus sprake van een daling van faillissementen in Nederland. In februari van 2016 was echter nog sprake van een toename van het aantal faillissementen in Nederland. Toen was het aantal faillissementen gestegen naar 480 in totaal.

Ondanks de hoopvolle daling van het aantal faillissementen in de maanden maart en april is er volgens het CBS geen duidelijke positieve trend merkbaar. In augustus 2015 was het aantal faillissementen in Nederland op het laagste niveau beland sinds oktober 2008. Na augustus 2015 nam het aantal faillissementen echter weer een half jaar toe in Nederland.

Reactie van Technisch Werken
De economie trekt aan in Nederland. Daardoor gaat het ook beter met bedrijven in Nederland. De orderstroom neemt in een aantal sectoren toe waardoor bedrijven positiever zijn over hun toekomst. De werkgelegenheid neemt ook toe waardoor de werkloosheid afneemt in Nederland. Kortom er is weer reden om optimistisch te zijn. Ook al ziet het CBS nog geen positieve tendens de totale som van factoren zorgt wel voor een heel positief beeld voor 2016.