Aantal banen neemt toe met 165.000 in 2023

Afgelopen donderdag is uit de Arbeidsmarktprognose van het UWV over 2023 en 2024 naar voren gekomen dat het aantal banen in 2023 zal toenemen met 165.000. Dit betreft echter een schatting. Voor 2024 wordt echter een aanzienlijk lager aantal extra banen ingeschat. Het UWV geeft namelijk over het komende jaar een groeicijfer van 61.000 aan met betrekking tot het aantal extra banen. Het UWV maakte echter wel de vermelding dat het aantal extra banen de afgelopen jaren wel heel hoog was. We hebben een periode achter de rug met een zeer sterke banengroei in Nederland.

Meer banen in Nederland

Doordat er meer banen ontstaan in Nederland neemt ook het aantal vacatures op de arbeidsmarkt toe. Afgelopen jaar kwam het aantal nieuwe vacatures op 1,6 miljoen. Dat is volgens het bericht van het UWV het hoogste aantal sinds het jaar 1997. Over 2023 verwacht het UWV op dit gebied een krimp van 8 procent. Dat betekend omgerekend 119.000 vacatures. De afname in het aantal vacatures en banen is het gevolg van de ontwikkelingen in de economie. Er is sprake van een lagere economische groei in Nederland. Het komende jaar wordt op dit gebied een sterkere daling verwacht door het UWV. Dan wordt ook een krimp in het vacatureaanbod verwacht van 3 procent.

Daling in het aantal vacatures

Werkgevers laten met een daling in het vacatureaanbod zien dat ze minder moeite doen om nieuw personeel aan te trekken. Dat heeft te maken met een lagere economische groei maar ook omdat er sprake is van veel schaarste aan gekwalificeerd personeel op de arbeidsmarkt. Het beperkte aanbod aan gekwalificeerd personeel heeft ook zijn weerslag op de mogelijkheden die bedrijven hebben om te groeien en meer winst en omzet te behalen. Bedrijven komen dus in de knel omdat er weinig personeel beschikbaar is dat voldoende opgeleid is en voldoende ervaring heeft om meteen effectief te worden ingezet.

Opleiden en opdelen van functies

Om die reden zijn bedrijven ook steeds meer bereid om minder ervaren personeel aan te nemen voor openstaande vacatures. Ze ontwikkelen een loopbaanbeleid en opleidingsplannen om personeel zo effectief mogelijk in te zetten. Ook worden complexere functies in bijvoorbeeld de techniek opgedeeld. Zo gaat een lasser vaak niet meer aan de slag met het eenvoudige werk zoals de voorbewerking maar wordt daarvoor iemand aangenomen die minder gekwalificeerd is zodat een lasser zich kan richten op het laswerk. Ook in de elektrotechniek en installatietechniek zijn dergelijke ontwikkelingen merkbaar. Ervaren elektromonteurs houden zich bezig met domotica en aansluitingen in de meterkast terwijl aankomende vakkrachten ingezet worden in het draden trekken en het plaatsen van zonnepanelen.