Aangifteperiode Belastingdienst maandag 1 maart 2021 van kracht

Vanaf maandag 1 maart 2021 kunnen inwoners van Nederland hun Belastingaangifte voor de inkomstenbelasting indienen. De Belastingdienst heeft een campagne gestart rondom de Belastingaangifte. In deze campagne ligt volgens het Ministerie van Financiën de nadruk op de veranderingen in de persoonlijke situatie. Mensen die aangifte doen van de inkomstenbelasting moeten hier rekening mee houden. Verder zal de Belastingaangifte ook voor een deel in het teken staat van de crisis rondom de coronapandemie.

Coronapandemie en Belastingaangifte

Er zijn door de coronapandemie verschillende maatregelen ingevoerd voor ondernemers maar ook voor particulieren. Hierbij kun je onder andere denken aan de rubriek renteaftrek als een woningeigenaar bijvoorbeeld een betaalpauze overeen is gekomen met de hypotheekverstrekker. Over het algemeen kan de hypotheekrente die niet in het belastingjaar zelf is betaald aan de hypotheekverstrekker ook niet worden afgetrokken van de belasting. Dit heeft een woordvoerder van de Belastingdienst bij het Ministerie van Financiën aangegeven.

Wijziging persoonlijk situatie

Veel mensen hebben in het turbulente jaar 2020 te maken gehad met wijzigingen in hun persoonlijke situatie. Hierbij kun je ook denken aan wijzigingen in hun inkomsten vanuit werk en vanuit hun onderneming. Ook steunmaatregelen kunnen van invloed zijn. Dit alles maakt de aangifte inkomstenbelasting voor veel mensen een complexe aangelegenheid.