65 Plussers werken langer door

NBBU is de brancheorganisatie voor uitzendbureau’s. Deze instantie houdt de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de uitzendbranche in de gaten en rapporteert en publiceert hierover. De afgelopen jaren is er veel veranderd op de arbeidsmarkt, dat merkt ook de NBBU. De groter wordende financiële onzekerheid zorgt er voor dat werknemers lager blijven werken.

Zo gaan steeds meer werknemers door met werken na het behalen van hun 65 jaar.  Uitzendbureaus merken deze ontwikkeling en spelen daar op in. Op dit moment hebben zo’n 93 uitzendbureau’s de doelgroep van 65 jaar en ouder in bemiddeling. Hierdoor blijven deze ervaren krachten op de arbeidsmarkt en kunnen ze hun kennis overdragen aan jongere werknemers.

Ook ondernemers werken langer door. Op dit moment is ongeveer 7 procent van de ondernemers 65 jaar of ouder. Dit komt naar voren uit de cijfers van de Kamer van Koophandel. Een aantal jaren gelden was dit aantal beduidend lager. Oudere ondernemers willen vaak kun zaak niet sluiten. Dit heeft naast het verlies van inkomsten ook te maken met de financiële crisis. Hierdoor zijn moeilijk kopers te vinden voor bedrijven.