2017 Economisch topjaar

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft eerder in december 2017 benoemd dat het goed gaat met de economie. Drie jaar geleden had men het nog over een voorzichtig herstel van de economische crisis. De juichstemming zat er toen nog niet in omdat het economische herstel nog pril was. Inmiddels durven steeds meer banken en financiële instellingen te concluderen dat 2017 een economisch topjaar is geweest.

Nederland lijkt ontworsteld aan een dubbele recessie. Er worden verschillende goede cijfers genoteerd. Verder zal de economische ontwikkeling de komende tijd positief blijven volgens verschillende analisten. De komende twee jaar zou het economisch herstel doorzetten volgens economen. Het Centraal Planbureau spreekt van een hoogconjunctuur.

Er wordt een groei genoteerd van 3,3 procent voor de economie. Dit is de stevigste economische groei sinds 2007. Voor 2018 zal de economische groei ongeveer drie procent zijn aldus de economen van de Rabobank. Dat zou betekenen dat ook 2018 wordt toegevoegd aan de reeks jaren waarin de economie aan het groeien is geweest.