SpaceX lanceert 18de raket in 2017

SpaceX is een bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwikkelen van technologie voor de ruimte en de ruimtevaart. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en lanceert onder andere raketten. Op vrijdag 22 december 2017 heeft het bedrijf haar achttiende raket van 2017 de ruimte in gelanceerd. Dit is voor het bedrijf een record omdat het ruimtevaartbedrijf nog niet eerder zoveel raketten in een jaar tijd de ruimte in heeft gestuurd. Het bericht werd bekend gemaakt TechCrunch. Het meest recente record van SpaceX stond op acht raketlanceringen in een jaar tijd.

Falcon 9 raket
Op vrijdag 22 december 2017 werd een Falcon 9-raket gelanceerd. Dit gebeurde in opdracht van Iridium. De gelanceerde Falcon 9 moet tien satellieten de ruimte insturen. Deze satellieten zullen  worden gebruikt voor het Iridium NEXT communicatienetwerk. Voor SpaceX is het de vierde keer dat een dergelijke missie wordt uitgevoerd voor Iridium. SpaceX wil er voor zorgen dat raketten hergebruikt kunnen worden door ze op aarde weer te laten landen. De Falcon 9 raket die gebruikt werd voor de missie op vrijdag 22 december 2017 werd ook in juni afgevuurd voor een Iridium-missie.

Ruimtevaarttechnologie
SpaceX heeft plannen om in januari 2018 voor het eerst haar Falcon Heavy-raket de lanceren. Dit is een zwaardere uitvoering dan de Falcon-raketten die hiervoor door SpaceX werden ontwikkeld. Door deze zwaardere uitvoering kan de raket meer gewicht verplaatsen dan de Falcon 9. De Falcon Heavy heeft twee extra stuwmotoren en kan daardoor een zwaardere last transporteren de ruimte in. SpaceX zal de komende tijd trachten om nog betere raketten te ontwikkelen zo wordt haar naam nog beter gevestigd in de ruimtevaarttechnologie.