Vacature werkvoorbereider vanaf 7 december 2022

Heb jij technische kennis en ben jij iemand die goed kan plannen? Dan is deze vacature iets voor jou.

Hoe ziet het werk van een werkvoorbereider er uit. Alles begint natuurlijk met een opdracht die het bedrijf ontvangt van haar klanten. Als werkvoorbereider controleer je de gemaakte tekeningen en waar nodig draag je verbeteringen aan. Wanneer de tekening klaar is help je als werkvoorbereider bij het berekenen van de kosten voor de order en verstuur je de offerte. Bij akkoord van de klant, ga je over tot het bestellen van de benodigde materialen. Wanneer nodig onderhandel je met de leverancier en laat je de materialen bezorgen. Zodra het materiaal in bestelling is, stel je een planning voor het op bouwen van het product- en of machine op. Je zorgt ervoor dat de planning op rolletjes loopt en wanneer nodig stuur je bij. Daarnaast maak je een afspraak met de klant over het versturen of plaatsen van de bestelde materialen en of machine op locatie. Tevens ben je verantwoordelijk voor het maken van de planning van de buitendienst monteurs, zij plaatsen de machine die besteld is door de klant en verzorgen de service en het onderhoud.

Welke ervaring heb je nodig?

Als werkvoorbereider heb je een opleiding werkvoorbereider op MBO niveau gevolgd of een andere gerelateerde opleiding. Daarnaast is het ook mogelijk om met een technische MBO opleiding of technische ervaring te starten als werkvoorbereider. Naast het opleidingsniveau en ervaring ben je gemotiveerd en communicatief vaardig. Verder wordt er van je verwacht dat je;

  • Administratief vaardig bent;
  • Kan plannen en organiseren;
  • Kan samenwerken met collega’s;
  • Klantgericht bent.

Over het bedrijf

Technicum is doorlopend op zoek naar werkvoorbereiders voor verschillende bedrijven in de regio Noord Friesland. Het gaat hierbij om bedrijven in de metaal, machinebouw of installatietechniek. De bedrijven waar Technicum contact mee heeft zijn divers. Hierbij kun je denken aan lokale midden- en kleinbedrijven, maar ook grote spelers in de techniek. Voor elke type werkvoorbereider bieden wij mogelijkheden aan.  De bedrijven zijn allemaal goed te bereiken vanuit Heerenveen, Leeuwarden, Drachten, Dokkum, Franeker, Harlingen en Sneek.

Wat we bieden

Afhankelijk van je ervaring en opleiding kun je een salaris verdienen vanaf € 2.800 bruto op fulltime basis. Daarnaast ontvang je een reiskosten vergoeding van € 0,19 per kilometer woon- werkverkeer. Als werkvoorbereider kun je via Technicum opleidingen en/of trainingen volgen, om jezelf te ontwikkelen en op deze manier je inzetbaarheid vergroten. Deze opleidingen en/of trainingen worden volledig vergoed door Technicum.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Reageer dan direct via de knop vacatures in de menubalk van de website. Dan kom je in een digitale omgeving waar je jouw reactie kunt insturen.