Vacature verspaner Friesland vanaf 23 december 2022

Heb je ervaring in het bedienen van machines in de metaal en kun je zelfstandig aan de slag? Of heb je basiskennis van verspaningstechnieken en wil je graag meer vrijheid en verantwoordelijkheid? Dan is deze vacature geschikt voor jou. Voor een middelgroot bedrijf in de metaaltechniek is Technicum namelijk op zoek naar iemand die CNC gestuurde draaibanken of freesbanken kan bedienen. Het bedrijf maakt onderdelen op deze verspaningsmachines voor haar eigen productie. Daarom zie je niet alleen de onderdelen die je zelf hebt gemaakt met de draaibank of freesbank maar ook het eindproduct waar de onderdelen in worden geplaatst. Je werkt samen met collega’s die de onderdelen plaatsen in de machines. Het bedrijf werkt in een teamverband aan totaaloplossingen in de machinebouw voor klanten.  

Welke ervaring heb je nodig?

Een opleiding in de verspaning op niveau 2 of hoger is gewenst. Het is belangrijk dat je de basis weet van verspaningstechnieken conventioneel dan wel computergestuurd (CNC). Je kunt zelfstandig tekeningen lezen en met behulp van collega’s kun je de machines bedienen. Je hoeft nog niet zelfstandig te programmeren maar moet wel open staan voor het leren van programmeren. Het is belangrijk dat je een leergierige houding hebt want in de verspaning is veel te leren. Een rijbewijs heb je niet beslist nodig zolang je maar bij het bedrijf kunt komen met eigen vervoer of openbaar vervoer.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze vacature open staat is actief in de machinebouw. Een organisatie die complete machines bouwt maar ook onderdelen en halffabricaten. Het bedrijf heeft een afdeling in de verspaning maar ook in de constructie en daarnaast is er ook een lasafdeling. Er werken ongeveer 20 mensen bij het bedrijf waarvan 3 verspaners. Als verspaner heb je daardoor altijd een ervaren aanspreekpunt ter beschikking waar je vragen aan kunt stellen. Het bedrijf is gevestigd boven Leeuwarden en is goed bereikbaar vanuit Drachten, Burgum, Leek en Hallum.

Arbeidsvoorwaarden

Als verspaner kun je een salaris verdienen rond de 2800 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband. Verder kun je ook opleidingen volgen in de verspaning. Je kunt een complete BBL opleiding in de verspaning volgen als je wilt. Verder ontvang je een contract voor bepaalde tijd. Dit is meestal een jaarcontract of een contract tot aan de bouwvak. Daarna kun je in aanmerking komen voor een vast dienstverband. Je ontvangt een reiskostenvergoeding op basis van de cao van het bedrijf.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze functie in de verspaning. Dan kun je meteen reageren via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan kun je direct je cv en sollicitatie insturen.