Vacature technisch tekenaar werktuigbouwkunde vanaf 22 februari 2022

Heb je ervaring in het tekenen van metaalconstructies dan is deze vacature voor jou bedoelt. Voor een gespecialiseerd bedrijf in de transporttechniek zijn wij op zoek naar een AutoCAD tekenaar. Iemand die een technisch concept kan omzetten in technische tekeningen voor klanten maar ook voor de productie. Het gaat daarbij om zowel 3D tekeningen als 2D tekeningen. Deze worden gemaakt met Autodesk Inventor. Veel producten die worden getekend zijn maatwerk en worden daarom opnieuw uitgedacht en ontworpen. Dat maakt veel tekeningen uniek en zorgt voor afwisseling in de functie. Een tekenaar in deze functie doet ook werkvoorbereidende taken richting de werkvloer. Je bent in de praktijk ook af en toe in de rol van werkvoorbereider werkzaam maar het overgrote deel van de werkzaamheden vind plaats in het tekenprogramma Inventor. Je kunt jezelf in deze functie verder ontwikkelen.

Wie ben je?

Als je voor deze vacature in aanmerking wilt komen is ervaring met een AutoCAD tekenprogramma van belang. Dit kan overigens zowel Autodesk inventor zijn als een ander  Autodesk AutoCAD programma. Het is belangrijk dat je de besturing van tekenprogramma’s goed begrijpt en hier zelfstandig mee aan de slag kunt. Basiskennis van de werktuigbouwkunde of transporttechniek is van belang om de werkzaamheden goed op te kunnen pakken. Deze ervaring kan naar voren komen uit eerdere werkzaamheden op dit gebied of vanuit een opleiding in de werktuigbouwkunde, middenkaderengineering, mechatronica of transporttechniek. Omdat er ook werkvoorbereidende taken aan de orde komen is kennis van een ERP-pakket een pré. Mocht je een deel van bovengenoemde ervaring niet hebben dan kun je altijd tijdens je werk deze aspecten oppakken. Er is dus in de praktijk voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze vacature open staat is actief in de ontwikkeling en productie van transportmiddelen voor het verplaatsen van pallets of andere materialen. Het bedrijf is gevestigd boven Leeuwarden maar is ook goed te bereiken vanuit Dokkum, Harlingen, Franeker en zelfs vanuit Bolsward en Sneek. Werknemers gaan binnen het bedrijf op een informele manier met elkaar om. Het kantoor bestaat uit ongeveer 5 medewerkers in verschillende functie. Een tekenaar maakt een volwaardig deel uit van het team. In deze functie wordt veel geschakeld tussen de werkvloer, verkoop en de bedrijfsleiding.

Wat bieden wij jou?

Een ervaren tekenaar verdient een salaris rond de 2800 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast krijg je ook mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen doormiddel van opleidingen en trainingen. Deze opleidingsmogelijkheden worden voor je betaald en leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van je loopbaan. Je ontvang een reiskostenvergoeding tegen 0,19 euro per kilometer woon-werkverkeer. Jouw dienstverband begint met een contract voor bepaalde tijd maar wordt na verloop van deze fase omgezet naar een vast dienstverband.

Solliciteren?

Zou je graag aan de slag willen met deze tekenfunctie? Neem dan contact op met Technicum en klik op de knop vacatures Technicum in de menubalk.