Vacature technisch tekenaar werktuigbouwkunde Friesland vanaf 9 november 2022

Heb je ervaring met het maken van technische tekeningen voor staalconstructies of de machinebouw? Dan kun je bij dit bedrijf aan de slag als technisch tekenaar. Het gaat hierbij om het maken van technische tekeningen voor diverse staalproducten. Hierbij kun je denken aan loodsen, trappen, balustrades, hekwerken en andere dragende en niet dragende constructies. De werkzaamheden worden zelfstandig uitgevoerd. Je hebt uiteraard wel de mogelijkheid om overleg te voeren met collega’s. Bovendien werk je samen met calculators en engineers. De productie die het bedrijf ontwerpt en tekent worden over de gehele wereld geplaatst. Het bedrijf levert kwaliteit en heeft haar eigen monteurs in dienst. Je wordt als tekenaar onderdeel van een gemotiveerd team dat op een informele manier met elkaar samenwerkt.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring met autoCAD, Inventor of Solid Works is een pré. Het is in ieder geval belangrijk dat je zelfstandig met een 3D tekenprogramma kunt werken. Een jaar of twee ervaring met het maken van technische tekeningen is voldoende. Daarnaast is het belangrijk dat je wel een beetje verstand hebt van staalconstructies, verbindingen, sterkteberekeningen en de aspecten die hierbij aan de orde komen. Je bent in staat om overleg te voeren met collega’s en bent ook in staat om zelfstandig aan de slag te gaan. Je hebt een opleiding op HBO niveau gevolgd in de werktuigbouwkunde of een mbo opleiding middenkaderengineering op minimaal niveau 4. Een rijbewijs is niet vereist.

Over het bedrijf

Over het bedrijf waar deze vacature open staat is toonaangevend in de staalconstructies. Deze worden onder andere voor de agrarische sector gemaakt. De werkzaamheden zijn divers en worden op twee locaties uitgevoerd. De engineering en het tekenwerk evenals de calculatie vindt plaats in de omgeving van Dokkum. Daarnaast is er ook een productieafdeling die gevestigd is in het zuidwesten van Nederland. Het bedrijf heeft de functie van tekenaar open staan in de omgeving van Dokkum. Deze afdeling bestaat uit ongeveer 5 tekenaars, 4 calculators en werkvoorbereiders.

Arbeidsvoorwaarden

Als tekenaar kun je een salaris verdienen rond de 3000 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Je ontvangt een contract voor bepaalde tijd. Dit contract kan na verloop van tijd worden omgezet naar een vast contract oftewel een contract voor onbepaalde tijd. Je krijgt daarnaast de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen doormiddel van opleidingen en training. Deze worden uiteraard voor je betaald.

Solliciteren?

Zou je graag meer willen weten over de functie tekenaar? Dan kun je contact opnemen via de knop vacatures Technicum in de menubalk.