Vacature technisch operator vanaf 28 april 2023

Heb je ervaring als operator en wil je graag je functie verbreden? Wordt dan technisch operator! Deze functie heeft meer afwisseling dan een standaard operatorfunctie omdat je naast het bedienen van de machine ook de machines ombouwt en onderhoud en reparaties aan de machines uitvoert. Als technisch operator werk je in een fabriek waar voedingsmiddelen of andere producten worden gemaakt. Technicum kan jou helpen om het juiste bedrijf te zoeken bij jouw wensen. Ben je iemand die liever in 3 dan 5 ploegen werkt? Of heb je andere wensen met betrekking tot werklocatie of zou je liever als onderhoudsmonteur aan de slag willen? Al deze aspecten zijn overleg met Technicum mogelijk. Het is belangrijk dat je bij een bedrijf aan de slag gaat dat goed bij jouw loopbaanwensen past. Dan kun je namelijk doorgroeien van technisch operator richting andere functies in het bedrijf. Als technisch operator leer je ook de veelvoorkomende storingen op te lossen. Daarbij gebruik je gereedschappen en technische kennis. Heb je nog niet veel ervaring in de techniek? Geen probleem, via het Technicum ONE opleidingsprogramma kun je de basiskennis opdoen die nodig is voor het eerstelijn onderhoud. Deze opleidingsprogramma’s beidt Technicum overigens kosteloos aan.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring in het bedienen van machines is vereist. Hierbij kun je denken aan het werken als productiekracht en operator. Als je twee jaar of meer ervaring hebt met het bedienen van machines beheers je een goede basis om jouw kwaliteiten verder te ontwikkelen. Je weet hoe machines draaien en welke storingen kunnen voorkomen. Misschien heb je zelfs al meegeholpen en meegekeken met onderhoudsmonteurs. Dan heb je al een behoorlijk beeld gekregen van de werkzaamheden van onderhoudsmonteurs. Deze basis beeldvorming is van groot belang voor het werk van een technisch operator. Als technisch operator ben je oplossingsgericht ingesteld en ben je zelfredzaam. Je bent iemand die een probleem niet als een probleem ziet maar als een uitdaging. Daarnaast is het belangrijk dat je over een mbo opleiding niveau 2 beschikt voor het geval je een aanvullende opleiding of training wil volgen. Een rijbewijs is niet vereist maar kan wel handig zijn afhankelijk van je werklocatie.

Over het bedrijf

De bedrijven waar Technicum technische operators zoekt zijn divers. Hierbij kun je denken aan grote productiebedrijven die zuivelproducten, snoep of andere voedingsmiddelen maken. Daarnaast zijn er ook metaalbedrijven die plaat, profiel of metaalblokken bewerken waar operators worden gezocht die ook technische werkzaamheden uitvoeren. Hierbij komt vaak nog wat meer technisch inzicht bij kijken. Technicum kan je helpen om de juiste technische operatorfunctie te vinden. Daarnaast heeft Technicum een groot en breed netwerk waardoor er ook vaak werk te vinden is in deze beroepsrichting bij jou in de buurt. Of je nu werk zoekt in de buurt bij Heerenveen, Sneek, Drachten, Leeuwarden of Dokkum, Technicum heeft altijd wel een optie voor jou.

Arbeidsvoorwaarden

Als technisch operator verdien je een salaris conform de cao van het bedrijf waar je komt werken. Deze cao’s kunnen verschillen waardoor ook de hoogte van het salaris kan verschillen. Gemiddeld kan een salaris tussen de 2500 en 2700 euro als uitgangspunt worden gehanteerd. Dit is echter een basissalaris per maand op basis van fulltime dienstverband. Daar komen ploegentoeslagen overheen en andere toeslagen als deze toepassing zijn. Daarnaast krijg je ook reiskostenvergoeding als je met je eigen vervoer naar het bedrijf gaat reizen. Je kunt ook opleidingen en trainingen volgen op kosten van Technicum. Hier hoort het Technicum ONE trainingsprogramma ook bij. Dit programma kan bijvoorbeeld gevolgd worden nog voor je aan de slag gaat met jouw functie als technisch operator. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd en hebt de mogelijkheid om een vast dienstverband aan te gaan bij het bedrijf nadat je jouw periode bij Technicum hebt afgerond.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze functie neem dan contact op met Technicum via de knop vacatures Technicum in de menubalk van deze website.