Vacature Technicum ONE vanaf 1 januari 2023

Ben jij op ontdekkingstocht en wil je graag een nieuw vakgebied verkennen en heb jij het gevoel dat je vanuit jouw huidige situatie prima door kunt stromen in de techniek? Neem dan heel even de tijd voor het lezen van de volgende vacature. Er is een grote kans dat jij op de vacature bent gestuit die jij al een poos zocht, één die jou een mooi ontwikkelingsproces biedt om in toekomst een vakbekwame installatiemonteur te worden.

Technicum heeft met de schaarste in de markt van technisch personeel namelijk hard gewerkt aan een concept die het voor werkzoekenden mogelijk maakt een zijinstroom te maken in de techniek. Dit  geldt ook voor kandidaten die geen aantoonbare ervaring hebben in de techniek. Technicum ONE is het voorschakeltraject van Technicum en maatwerkoplossing voor de aanvragen die Technicum vanuit haar opdrachtgevers en de markt binnenkrijgt.

Technicum volgt samen met haar opdrachtgevers nauwlettend de markt. Verduurzaming is een steeds belangrijker onderwerp geworden. Door wetenschappelijke bevindingen is het duidelijk geworden dat het terugdringen van de CO2 uitstoot die in hoge mate vrijkomt bij de verbranding van aardgas op korte termijn gerealiseerd moet worden. De gevolgen hiervan worden namelijk steeds meer zichtbaar en met name het smelten van de poolkappen en de hierdoor stijgende zeespiegel is een zorgbarend gegeven. Het enige antwoord hierop is verduurzaming, maar om alle gasgestookte warmte installaties te vervangen voor nieuwere systemen als warmtepompen en verwarmingsairco’s zijn wel genoeg installatiemonteurs nodig. Daarom is er ruimte voor meer monteurs in de installatietechniek. Sluit jij je aan?                          

Welke ervaring heb je nodig

Belangrijke vaardigheden die als installateur van je worden verwacht zijn het lezen van tekeningen en het goed kunnen opvolgen van werkinstructies. Omdat de werkzaamheden vaak op projectmatige basis zijn werk je vaak op verschillende locaties. Het is daarom van belang dat je in het bezit bent van een rijbewijs en eigen vervoer. Andere belangrijke eigenschappen van een installatiemonteur zijn een hands-on mentaliteit, doorpakken, ruimtelijk en technisch inzicht, een oplossingsgerichte werkhouding hebben en goed kunnen communiceren.

Over het bedrijf

Bij Technicum heb je het voordeel gebruik te kunnen maken van het brede netwerk dat Technicum heeft binnen de techniek. Technicum is gevestigd door heel Nederland en heeft in regio noord, vestigingen in; Groningen, Leeuwarden, Heerenveen, Sneek, Zwolle en Alkmaar. Onderling zijn deze vestigingen nauw met elkaar betrokken wat jou als werkzoekende een voordeel positie oplevert in het vinden van een passende baan.   Ben jij na het lezen van het Technicum- ONE verhaal enthousiast geworden en wil je meer weten, je bent van harte welkom bij ons! Onder het genot van een goed kop koffie gaan we graag dieper in op het Technicum- ONE verhaal.

Arbeidsvoorwaarden

Met Technicum ONE bieden wij bij Technicum jouw de mogelijkheid om een 6 daagse cursus te volgen. Dit is een cursus die volledig door Technicum wordt vergoed en de basiskennis leert van de installatietechniek. Ook heb je de mogelijkheid om het vereiste VCA- certificaat te behalen. Als je dit af hebt gerond kom je na deze 6 daagse cursus voor Technicum werken. Technicum zoekt een passende opdrachtgever voor je, waar je in eerste instantie 8 weken via ons aan het werk gaat. Na deze 8 weken kom je bij Technicum in een BBL- opleiding terecht die voor jou betaald wordt. Tijdens het BBL-traject heb je 4 werkdagen en 1 schooldag. Je ontvangt je salaris gebaseerd op een werkweek van 32 uren. Dit komt neer op een bruto salaris van €1800. Het uiteindelijke doel is dat jij als installatiemonteur de beschikking krijgt over de juiste papieren en jezelf een volledig gecertificeerd installatiemonteur mag noemen.  

Om in te kunnen stromen in Technicum ONE kom je bij Technicum op gesprek. Een consultant gaat tijdens een introductiegesprek dieper in op je motivatie om in de techniek aan de slag te gaan en geven wat meer verdieping over het traject en het vervolg. Ben je na het gesprek nog steeds geïnteresseerd  dan stuurt Technicum jouw online een assessment waaruit naar voren moet komen dat je in ieder geval beschikt over een MBO niveau 2 niveau. Kom je na Technicum ONE werken bij Technicum dan hoef je geen eigen werkkleding meer aan te schaffen, van ons krijg je een compleet Technicum outfit en tevens het benodigde gereedschap zodat jij elke klus kunt gaan klaren.

Solliciteren

Heb je interesse in Technicum ONE? Klik dan op de knop BBL Technicum in de menubalk. Dan kun je meteen een inschrijving doen voor een Technicum ONE traject naar jouw keuze.