Vacature Technicum ONE elektrotechniek Leeuwarden vanaf 11 april 2023

Er staan in Nederland veel vacatures open voor elektromonteurs, maar hoe kun je in de elektrotechniek aan de slag als je nog geen diploma’s of ervaring hebt? Je moet toch ergens beginnen en de kans krijgen om jezelf in de elektrotechniek te bewijzen? Gelukkig kun je deze mogelijkheid krijgen via het speciale opleidingstraject van Technicum ONE. Dit programma start vanaf 11 april in Leeuwarden. Tijdens het programma leer je in de basisvaardigheden van elektrotechniek. Dat zorgt er voor dat je eenvoudige werkzaamheden in de elektrotechniek kunt uitvoeren en jezelf verder kunt ontwikkelen doormiddel van werken en leren in de elektrotechniek. Technicum ONE kan jou op dit gebied de eerste stap bieden in jouw loopbaan in de elektrotechniek.

Met een baan in de elektrotechniek ben je actief in een veelzijdige sector waarin verschillende specialisaties mogelijk zijn. Hierbij kun je denken aan de woningbouw, utiliteit en industrie. Daarnaast kun je jezelf specialiseren in het aanleggen van nieuwe installaties of het onderhouden, storing zoeken en repareren van bestaande installaties. Bovendien kun je jezelf ook specialiseren richting zonnepanelen, brandbeveiliging, inbraakbeveiliging en zelfs richting de machinebouw. Dat zorgt er voor dat je altijd uitdaging blijft houden in je werkzaamheden. De eerste stap voor deze uitdagende loopbaan kun je goed maken via Technicum ONE.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor dit opleidingstraject heb je geen ervaring nodig maar een basiskennis van de techniek is wel gewenst omdat je dan sneller de werkzaamheden aan kunt leren. Hierbij kun je denken aan een hobby met een technisch tintje of aan wat technische lessen op het vmbo of mbo waardoor je een beetje een indruk hebt gekregen van de technische sector. Een handige deelnemer kan sneller door het opleidingsprogramma en zal ook in de praktijk vaak sneller kunnen meedenken en meewerken met ervaren collega’s. Ook veiligheid is belangrijk. In de techniek werk je vaak met machines en gereedschappen bij de elektrotechniek komt daar nog elektrische spanning bij waardoor risico voor jezelf en andere mensen kan ontstaan wanneer iemand zijn of haar werk onveilig uitvoert. Daarom is het belangrijk dat je bewust bent van je eigen veiligheid en de veiligheid van anderen. Omdat het werk in de elektrotechniek vaak plaatsvind op verschillende locaties is het belangrijk dat je een rijbewijs hebt of bezig bent met een rijbewijs.

Over Technicum

Technicum is een organisatie die actief is op de technische arbeidsmarkt en opleidingsmarkt. Je kunt Technicum daardoor beschouwen als de Nederlandse loopbaanbegeleider in de techniek. De meeste organisaties bieden alleen opleidingen aan of alleen vacatures maar Technicum doet dus beide! Dat is een voordeel voor iemand die nog een beetje zoekende is van wat het beste bij hem of haar past in de techniek. Technicum kan jou helpen bij een goede oriëntatie op je loopbaan en kan je daarnaast ontwikkelen door maatwerk opleidingen te bieden. Technicum ONE opleidingen vormen hierin een heel specifiek aspect want alleen Technicum kan deze opleidingen aanbieden in Nederland. Dat komt omdat deze opleidingen speciaal voor Technicum zijn ontwikkeld. De ONE opleidingen van Technicum zijn speciaal voor mensen die weinig of geen ervaring hebben in de techniek en dolgraag in deze sector aan de slag willen. Door heel Nederland heeft Technicum jaarlijks meerdere instroommomenten in Technicum ONE opleidingen. De richtingen van deze opleidingen zijn installatietechniek, elektrotechniek, mechatronica en sinds kort ook lastechniek. Als je meer wilt weten over Technicum ONE opleidingen kun je altijd contact opnemen met een Technicumvestiging bij jou in de buurt.

Arbeidsvoorwaarden Technicum ONE

Technicum ONE is een 6 daagse cursus die volledig door Technicum wordt vergoed. Tijdens de ONE opleiding elektrotechniek leer je de basiskennis van de elektrotechniek. Je kunt hierbij denken aan de manier waarop je de gereedschappen veilig en vakkundig kunt gebruiken, hoe je elektrotechnische tekeningen kunt lezen, welke soorten draden en installaties er zijn. Hoe je een installatie veilig kunt afmonteren, hoe je zonnepanelen kunt plaatsen en ga zo maar door. In zes dagen tijd komt heel veel aan bod. Bovendien kun je ook nog het VCA- certificaat behalen wat een grote meerwaarde heeft voor veiligheid op de bouw. Tijdens het voorschakeltraject ben je aan het oefenen en leren in een praktijkruimte. Als je dit af hebt gerond kom je na deze 6 daagse cursus voor Technicum werken. Dan kun je een werken en leren traject ingaan en meteen een salaris verdienen. Je ontvangt van Technicum een contract voor bepaalde tijd, werkkleding en daarnaast ook gereedschap in bruikleen. Werken kan bij Technicum in een fulltime functie maar parttime is ook mogelijk. Technicum is flexibel en levert maatwerk. Voor iemand die interesse heeft in de techniek heeft Technicum altijd wel een passende oplossing.  

Solliciteren

Heb je interesse in deze vacature? Neem dan contact op via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Je kunt ook op de knop BBL Technicum klikken voor meer informatie.