Vacature Technicum ONE elektromonteur

Elektriciteit is de energiebron die onze maatschappij laat bewegen. Niet alleen is in tegenstelling tot aardgas de opwekking ervan duurzamer te verkrijgen, het verbruik ervan is in vele maten ook minder CO2 uitstotend. De technieken die vandaag de dag worden toegepast om elektriciteit op te wekken en te gebruiken worden duurzaam ingericht. Denk hierbij aan dat steeds meer mensen zonnepanelen nemen. Ook wordt de woningbouw hierop ingericht. Warmtepompen vervangen de gas aangedreven CV installaties en verlichtingssystemen worden vervangen voor steeds meer geavanceerde en duurzamer ledverlichtingsystemen. Om deze veranderingen door te voeren zijn extra monteurs nodig.          

Momenteel kampt de techniek echter met een tekort aan techneuten. Net zoals in vele andere branches spelen de vergrijzing en andere ontwikkelingen een grote rol in de techniek. Terwijl de verduurzaming juist vraagt om meer technisch specialisten. Om het groeiende tekort aan techneuten te tackelen heeft Technicum het Technicum ONE voorschakeltraject in het leven geroepen. Met dit voorschakeltraject kan ook jij met weinig tot geen technische ervaring je aanmelden voor een functie in de elektrotechniek.

Welke ervaring heb je nodig?

Belangrijke vaardigheden waarvan Technicum verwacht dat jij die in je bezit hebt:  

 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken.
 • Het lezen van tekeningen en het goed kunnen opvolgen van werkinstructies.
 • Omdat de werkzaamheden vaak op projectmatige basis zijn werk je vaak op verschillende locaties. Het is daarom van belang dat je in het bezit bent van een rijbewijs en eigen vervoer
 • een hands on mentaliteit
 • Jij bent een doorpakker
 • Jij hebt ruimtelijk en technisch inzicht met een oplossingsgerichte werkhouding.
 • Jij kan goed communiceren.

Over Technicum

Bij Technicum heb je het voordeel gebruik te kunnen maken van het brede netwerk dat Technicum heeft binnen de techniek. Technicum is gevestigd door heel Nederland en heeft in regio noord, vestigingen in; Groningen, Leeuwarden, Heerenveen, Sneek, Zwolle en Alkmaar. Onderling zijn deze vestigingen nauw met elkaar betrokken wat jou als werkzoekende een voordeel positie oplevert in het vinden van een passende baan. Ben jij na het lezen van het Technicum- ONE verhaal enthousiast geworden en wil je meer weten, je bent van harte welkom bij Technicum.

Arbeidsvoorwaarden Technicum ONE

Technicum ONE is een 6 daagse cursus die volledig door Technicum wordt vergoed. Je leert hier de basiskennis van de elektrotechniek en je gaat het vereiste VCA- certificaat behalen. Tijdens het voorschakeltraject leer je de basisbeginselen over de aanleg van elektriciteit in woningen. Onderdelen hiervan zijn theoretische kennis opdoen van elektriciteit en praktijk gerichte opdrachten waarbij je leert tekening lezen, gereedschapskennis opdoet, leert hoe je moet kabels trekken en hoe een meterkast werkt etc.  

Als je dit af hebt gerond kom je na deze 6 daagse cursus voor Technicum werken. Het totale traject bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Intake + assessment
 • 6 daagse cursus (basis kennis elektro theorie+ praktijk)
 • 8 weken werken voor opdrachtgever van Technicum
 • BBL traject 2 jaar
 • Salaris €2100 (op basis van fulltime dienstverband)
 • Compleet technicum outfit
 • Doorontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. aanvullende cursussen. 
 • Benodigde gereedschap

Het uiteindelijke doel is dat jij als elektromonteur de beschikking krijgt over de juiste papieren en jezelf na dit traject een volledig gecertificeerd elektromonteur mag noemen.      

Solliciteren

Heb je interesse in deze vacature? Neem dan contact op via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Je kunt ook op de knop BBL Technicum klikken voor meer informatie.