Vacature Technicum metaalbewerker vanaf 27 februari 2023

Heb jij ervaring in het bedienen van machines of in de productie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in wil je graag een vak leren? Dan is de vacature metaalbewerker geschikt voor jou! In deze functie ben je actief in het bewerken van metaal doormiddel van verschillende machines. Het kan hierbij gaan om machines die worden gebruikt om te boren, snijden, zagen, knippen, kanten en zetten van metalen platen en profielen. De machines zijn grotendeels computergestuurd. Dit worden ook wel CNC machines genoemd. Het is belangrijk dat deze machines veilig en vertrouwd behandeld worden. Daarom zijn we op zoek naar serieuze kandidaten die graag een vak willen leren.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor deze vacature is het van belang dat je goed met machines om kan gaan. Je weet hoe je een machine veilig kunt bedienen en let daarbij op de veiligheid van jezelf en anderen. Werken met metaalbewerkingsmachines kun je leren. Het is belangrijk dat je nauwkeurig bent en goed bent in het meten van materialen. Je kijkt niet naar centimeters maar naar millimeters en vind het belangrijk dat een product zo goed mogelijk afgeleverd wordt. Daarnaast kun je goed met computers overweg gaan en je bent leergierig ingesteld. Een rijbewijs is niet noodzakelijk maar kan wel handig zijn als je wat verder bij het bedrijf uit de buurt woont. Verder is een mbo opleiding niveau 2 van belang.

Over het bedrijf

Technicum heeft op dit moment verschillende bedrijven waar metaalbewerkers worden gezocht. Het gaat hierbij om bedrijven in de omgeving van Leeuwarden maar ook bedrijven in omgeving Sneek en Drachten. Het gaat hierbij om bedrijven in de plaatbewerking maar ook in de machinebouw en staalconstructie. Bij al deze bedrijven staan verschillende machines met unieke besturing en bewerking. Voor iedereen die in de metaalbewerking aan de slag wil is wel een geschikt machinepark te vinden. Daarnaast krijg je bij de metaalbedrijven ook duidelijke instructies voor het veilig en goed bedienen van machines.

Arbeidsvoorwaarden

Als metaalbewerker heb je een uitdagende functie waarin je veel afwisseling kunt verwachten als je verschillende machines kunt bedienen. Hoe meer machines je kunt bedienen hoe hoger je salaris kan worden. Als starter kun je rekening houden met een salaris rond de 2300 euro bruto per maand. Dit salaris kan doorgroeien tot 2800 euro bruto per maand naar mate je meer ervaring hebt. Bovendien kun je opleidingen en trainingen volgen. Deze worden allemaal voor je betaald en zorgen er bovendien voor dat je kunt doorgroeien of jezelf kunt specialiseren. Verder krijg je een contract. Dit zal in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd zijn voor een fulltime dienstverband. Op den duur kan het contract ook worden omgezet in een contract voor vast dienstverband.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature of wil je meer weten over banen in de metaaltechniek? Klik dan op de knop vacatures Technicum. Deze knop staat in de menubalk.