Vacature staal lasser Franeker vanaf 28 september 2021

Ben jij een ervaren MIG/MAG lasser en zoek je een andere baan dan is deze functie geschikt voor jou. Voor een groot bedrijf in de machinebouw zijn we op zoek naar iemand die goed staal kan lassen. Naast lassen zul je ook een beetje gaan samenstellen. Wat tekeningen lezen komt dus ook aan de orde. Het bedrijf maakt verschillende producten die in verschillende lasposities worden opgebouwd. De materialen waar het bedrijf mee werkt zijn divers maar het lasproces richt zich op het staal lassen oftewel CO2 lassen, lassen met actief gas. Binnen het bedrijf zijn verschillende functies mogelijk. Naast lassers werken er ook constructiebankwerkers, monteurs en spuiters. Gezamenlijk wordt gewerkt aan mooi producten voor tevreden klanten. Als lasser vorm je een belangrijk onderdeel van het proces.

Welke ervaring heb je nodig?

Een MIG/MAG lasdiploma op niveau 2 of hoger is voldoende om aan de slag te gaan in deze functie. Een aantal jaar ervaring als lasser is mooi meegenomen. Het is belangrijk dat je wel redelijk in staat bent om technische tekeningen te lezen. Hoe beter je technische tekeningen kunt lezen hoe uitdagender de producten zullen zijn die je gaat samenstellen en lassen. Het werk is in Franeker. Hier kun je met eigen vervoer of met openbaar vervoer naar toe komen. Een rijbewijs is dus niet verplicht maar wel wenselijk als je te maken hebt met slechte verbinding van het openbaar vervoer.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar de lasfunctie open staat is een metaalverwerkend bedrijf in de machinebouw. Het bedrijf produceert verschillende machines van stalen profielen. De machines verschillen in afmeting maar ook in functie. Het werk wordt uitgevoerd door zowel monteurs, lassers, constructiebankwerkers en machinebankwerkers. Binnen het bedrijf worden de machines van het begin tot en met het einde gemaakt. Daarbij wordt veel gebruik gemaakt van technische tekeningen. Collega’s ondersteunen elkaar wanneer dat nodig is en gezamenlijk wordt gezorgd voor een optimale kwaliteit. Het bedrijf is gevestigd in Franeker maar is ook goed bereikbaar vanuit Harlingen, Sneek, Leeuwarden en zelfs Heerenveen.

Arbeidsvoorwaarden

Als ervaren samensteller lasser kun je een salaris verdienen rond de 2500 bruto per maand. De hoogte van het salaris wordt bepaald op basis van werkervaring en opleidingsniveau. Hoe meer ervaring je hebt hoe hoger je salaris zal zijn. Verder krijg je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen doormiddel van opleidingen en trainingen. Zo kun je een steeds hoger niveau krijgen in de lastechniek. Het bedrijf betaald reiskosten uit tegen 0,19 per kilometer woonwerk verkeer. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd of een flexcontract. Er zijn mogelijkheden om een vast contract te krijgen oftewel een contract voor onbepaalde tijd. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen binnen het bedrijf en je persoonlijke wensen.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze functie als lasser reageer dan via de knop vacatures in de menubalk en stuur je cv in.