Vacature servicemonteur machines vanaf 13 juli 2023

Ben jij iemand die zelfstandig is en geen technische uitdaging uit de weg gaat? Hou je van afwisseling en ben jij een expert in het vinden en oplossen van storingen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Voor een toonaangevend bedrijf in de complexe besturingsinstallaties zijn wij op zoek naar een servicemonteur of servicetechnicus. In deze functie ben je onder andere verantwoordelijk voor het oplossen van storingen en het verrichten van montagewerk en installatiewerkzaamheden. Het gaat hierbij om werkzaamheden in de industrie en infra. Het bedrijf is actief in het automatiseren van verschillende bedrijfsprocessen en het stroomlijnen van processen doormiddel van slimme componenten. Op die manier probeert het bedrijf haar klanten te helpen om een technologische voorsprong op de markt te behouden. Omdat elke storing de effectiviteit van het productieproces belemmerd is het werk van een servicemonteur van groot belang. Deze monteurs kunnen er voor zorgen dat de productieprocessen sneller en nauwkeuriger verlopen zodat niet alleen de kwantiteit maar ook de kwaliteit gewaarborgd blijft. De standplaats van de servicemonteur is Heerenveen.

Welke ervaring heb je nodig?

Het bedrijf is op zoek naar een servicemonteur die ervaring heeft in het analyseren van behoeften van opdrachtgevers en het uitwerken van passende oplossingen op het gebied van elektrotechniek en mechatronica. Het is belangrijk dat je als servicemonteur op de hoogte bent van industriële processen zodat je in deze processen storingen kunt zoeken en oplossingen hiervoor kunt bedenken en invoeren. Daarvoor is ook technische kennis vereist. Deze kennis kun je bijvoorbeeld aantonen met een mbo opleiding in de elektrotechniek, mechatronica of automatiseringstechniek. Je bent daarnaast een beetje op de hoogte van PLC-programmering en het lezen van ladderdiagrammen. Heb je deze kennis nog niet helemaal aangeleerd dan kun je deze kennis ook tijdens je werk eigen maken. Je ben communicatief sterk en kunt goed gesprekken voeren met klanten. Uiteraard heb je wel een rijbewijs nodig omdat je bij verschillende bedrijven langs gaat.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar de functie servicemonteur open staat is actief in de ontwikkeling en het onderhoud van productieprocessen en alle automatiseringsprocessen die hier mee samenhangen. Het gaat hierbij met name om toepassingen in de software, elektrotechniek en andere automatiseringssystemen. Het bedrijf heeft ruim 220 werknemers in dienst en heeft kantoren in Zwolle en Sneek. Van de 220 werknemers zijn er 20 servicemonteurs en Service Software Engineers. Deze specialiseren zijn onder andere gespecialiseerd in machinebesturingen waaronder procesbesturingen.

Arbeidsvoorwaarden

Een servicemonteur verdient een salaris rond de 3000 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Hoe meer ervaring je hebt hoe meer complexe storingen je op kunt lossen. Je hebt een grote mate van vrijheid in deze functie. Zo kun je voor een groot deel je eigen dag inplannen. Daarnaast kun je ook opleidingen en trainingen volgen waardoor je jezelf nog verder kunt ontwikkelen. Je neemt deel aan diverse projecten waardoor er sprake is van veel afwisseling. Daarnaast voer je werkzaamheden uit voor grote klanten met bekende merken. De werklocatie is met name in de provincie Friesland. Je krijgt een auto van het bedrijf in bruikleen met bijbehorend gereedschap. Verder krijg je een contract voor bepaalde tijd. Bovendien heb je de mogelijkheid om in vaste dienst te treden bij het bedrijf.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature reageer dan snel via de knop vacatures Technicum in de menubalk van de website.