Vacature service monteur vanaf 25 mei 2025

Ben je een ervaren monteur in de mechanische techniek en ben je op zoek naar meer afwisseling. Dan is de functie service monteur een interessante stap voor jou. Als Service Monteur speel je een essentiële rol in het bedrijf wat is gericht op grond- , weg, water-, en betonbouw. Samen met de chef-monter ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan het materieel, zoals vrachtwagens, bestelwagens en diverse gereedschappen. Ook het uitvoeren van constructiewerk, maar ook service op locatie kan voorkomen in de werkzaamheden wanneer de situatie daarom vraagt. Je werkt nauw samen met de rest van het team en zorgt ervoor dat al de machines en apparatuur in optimale conditie zijn.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor de functie servicemonteur is het belangrijk dat je over een bepaalde basiskennis beschikt. Je werkt namelijk op verschillende locaties waardoor je een goede basiskennis nodig hebt van de techniek. Daarom wordt het volgende van je gevraagd:

 • Aantoonbare werkervaring binnen een vergelijkbare functie is van grote waarde gezien de zelfstandigheid en diversiteit van de functie
 • Een afgeronde technische opleiding op MBO-niveau, bij voorkeur in de richting van werktuigbouwkunde, autotechniek of vergelijkbaar is een pre
 • Kennis van hydrauliek, pneumatiek, en elektronica
 • Goede communicatieve vaardigheden en in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken
 • Flexibel en stressbestendig, in staat om snel te schakelen tussen verschillende taken
 • In het bezit van rijbewijs B(E)

Mocht je niet geheel aan bovenstaand profiel voldoen dan kun je altijd in overleg gaan met Technicum om te kijken of je met opleiding en training toch in aanmerking kunt komen voor het werk.

Over het bedrijf

Het bedrijf gevestigd dichtbij Bolsward houdt zich bezig met zeer uiteenlopende bouwprojecten in het noorden van Nederland. Ze voeren opdrachten uit voor een bedrijf, overheid of publieke instelling. Door krachten te bundelen zijn ze in staat om snel en efficiënt te werken maar ook door de achtergrond als familiebedrijf zijn de lijnen kort en is het teamgevoel sterk. Enkele voorbeelden van bouwprojecten zijn: grondwerkzaamheden, natuurgebieden, milieustraten, rotondes of strooiwerkzaamheden. Het machinepark dat zij bezitten is daarmee ook enorm divers en uitgebreid om alle diensten te kunnen leveren.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden voor de functie servicemonteur zijn als volgt

 • Een fulltime of parttime contract voor een bepaalde periode (een jaar of half jaar) met de mogelijkheid om door te groeien naar vast dienstverband, bij Technicum of de opdrachtgever in kwestie.
 • De kans om te werken met een divers machinepark in een uitdagende werkomgeving.
 • Een marktconform salaris.
 • Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, zoals trainingen en opleidingen, gefinancierd door Technicum.
 • Begeleiding en ondersteuning bij jouw loopbaan door onze deskundige consultants bij Technicum.

Solliciteren?

Enthousiast? Of twijfel je of deze vacature bij je past? We horen graag van je! Neem contact op met Technicum. Druk op de knop vacatures Technicum zodat je direct kunt solliciteren.