Vacature samensteller vanaf 31 maart 2023 in Friesland

Kun je een beetje lassen maar heb je daarnaast ook ervaring met technische tekeningen lezen? Dan is de vacature samensteller geschikt voor jou. Voor twee bedrijven in de metaaltechniek is Technicum op zoek naar samenstellers die hechtlassen kunnen leggen in constructiedelen van machines of loodsen. Het gaat hierbij om bedrijven die verschillen in omvang maar ook in soort producten. Het ene bedrijf maakt staalconstructies van dik staal (0,5 tot 1 cm) het andere bedrijf zit juist in middeldikke en dunne plaat voor de machinebouw. Dat zorgt er voor dat je als samensteller wat kunt kiezen bij Technicum. Ben je benieuwd naar deze vacature? Lees dan snel verder.

Welke ervaring heb je nodig?

Je hebt minimaal 2 jaar ervaring nodig als samensteller lasser voor deze vacature. Daarnaast is het belangrijk dat je in ieder geval het MIG/MAG lasproces beheerst. Hoewel het meeste laswerk onder de hand gebeurd worden er ook hoeklassen gelegd en af en toe moeten de lassers stapelen. Dat maakt deze functie veelzijdig. Als hechtlasser hoef je echter niet grote lange lasverbindingen te leggen. Het gaat meer om korte hechtlassen die op basis van technische tekeningen worden gemaakt. Daarom is inzicht in technische tekeningen vooral van belang.

Over de bedrijven

De bedrijven waar deze vacatures open staan verschillen onderling sterk. Het eerste bedrijf is een vrij grof metaalbedrijf waar grote constructiedelen worden gelast voor loodsen en bedrijfscomplexen. Het bedrijf heeft duidelijke technische tekeningen maar de lassers en samenstellers werken ook voor een groot deel op basis van eigen technisch inzicht.

Het andere bedrijf is gericht op het lassen en samenstellen van constructies van dunne plaat. Het gaat hierbij om behuizingen van machines, meubels en schakelkasten. Het bedrijf maakt deze onderdelen doormiddel van machines maar na afloop van dit proces worden de constructiedelen in elkaar gehecht. Vervolgens gaat de aflasser de constructiedelen aflassen.

Arbeidsvoorwaarden

Als samensteller vervul je een afwisselende functie en gebruik je naast je handen ook je hoofd. Als samensteller heb je een minder zware functie dan de functie aflasser. Samensteller zijn een belangrijke schakel in het bedrijf. Dat zorgt er voor dat je voor langere tijd aan het werk kunt. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd maar hebt ook de mogelijkheid om een vast dienstverband te krijgen. Daarnaast krijg je reiskostenvergoeding tegen 0,19 euro per kilometer woon-werkverkeer.

Solliciteren

Heb je interesse in deze vacature? Neem dan snel contact op via de knop vacatures in de menubalk. Wil je meer weten over opleidingen via Technicum? Klik dan op de knop BBL Technicum. Achter die knop tref je ook de informatie over Technicum ONE.