Vacature plaatbewerker zetter in Friesland vanaf 18 november 2022

Ben je een ervaren plaatbewerker en kun je kantmachines en zetmachines instellen? Dan is deze vacature plaatbewerker geschikt voor jou. Het betreft een functie bij een middelgroot bedrijf in de plaatbewerking en machinebouw. Het bedrijf zoekt plaatbewerkers die aan de hand van technische tekeningen machines kunnen instellen en zelf de zetvolgorde kunnen bepalen. Een ervaren zetter krijgt binnen het bedrijf veel vrijheid en de mogelijkheid om zelf de machines in beheer te hebben. Binnen het bedrijf worden verschillende plaatwerkproducten gemaakt. Het gaat hierbij om plaatwerk voor de behuizing van machines en apparaten. Hoe meer ervaring je hebt hoe breder je ingezet kunt worden. Ook wanneer je over een klein beetje ervaring beschikt als kanter of zetter kun je reageren. In dat geval is het zelfs mogelijk om doormiddel van opleidingen en trainingen een zetter te worden binnen het bedrijf.

Welke ervaring heb je nodig?

Je hebt voor deze functie ervaring nodig in de metaaltechniek en dan met name op het gebied van de plaatwerkerij. Je kunt machines instellen die gebruikt worden om platen te kanten en te zetten. Met name de praktijkkennis is van groot belang. Een opleiding in de metaaltechniek op minimaal niveau 2 is gewenst maar niet verplicht omdat praktijkkennis de voorkeur heeft. Hiervoor is 2 a 3 jaar werkervaring voldoende. Het is belangrijk dat je een flexibele instelling hebt en dat je ook andere taken kunt uitvoeren dan alleen de plaatbewerking. Een rijbewijs is niet nodig maar kan soms handig zijn als je wat verder uit de buurt woont van het bedrijf.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze vacature open staat is een groot bedrijf in plaatbewerking en is gevestigd in het noorden van Friesland. Het bedrijf is goed bereikbaar vanuit Leeuwarden, Franeker, Harlingen, Hallum en Dokkum. Door het bedrijf worden verschillende producten gemaakt voor diverse opdrachtgevers. Het gaat hierbij om plaatwerk, frames en halffabricaten. Naast plaatbewerking voert men binnen het bedrijf ook andere werkzaamheden uit zoals lassen, lasersnijden, verspanen en logistieke werkzaamheden. Het bedrijf hecht veel waarde aan de ontwikkeling van personeel. Daardoor zijn er goede inwerktrajecten en ook opleidingsmogelijkheden.

Arbeidsvoorwaarden

Als ervaren plaatbewerker in de zetterij kun je een salaris verdienen rond de 2800 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband als je zelfstandig kunt programmeren. Mocht je wat minder ervaring hebben dan zal je salaris wat lager zijn maar krijg je ook meer tijd om ingewerkt te worden. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf binnen het bedrijf verder te ontwikkelen. Daarvoor kun je gratis opleidingen en trainingen volgen. Hiervoor ontvang je diploma’s en certificaten. Deze zijn van grote waarde op de arbeidsmarkt. Hoe meer ervaring je hebt hoe beter het is. Je start met een contract voor bepaalde tijd maar hebt ook de mogelijkheid om een vast dienstverband te krijgen na verloop van tijd.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Dan wordt je van harte uitgenodigd om te solliciteren. Dit kan via de knop vacatures in de menubalk.