Vacature onderhoudsmonteur bruggen vanaf 21 juni 2021 in Friesland

Onderhoudsmonteurs zijn van groot belang voor het functioneren van bruggen, gemalen en andere civiele kunstwerken. Deze constructies krijgen te maken met enorme krachten, corrosie en slijtage. Geen wonder dat er regelmatig projecten worden uitgevoerd waarin deze constructies worden gereviseerd en gerepareerd. Juist voor dit soort projecten zijn wij op zoek naar een onderhoudsmonteur. Hoewel het projectmatig werk is kun je zeker voor langere tijd aan de slag en zelfs een vast contract krijgen.

Dat komt omdat de projecten van het bedrijf blijven doorgaan. Het bedrijf voert haar projecten uit in het noorden van Nederland. Wat moet er dan gebeuren? Je controleert de werking van mechanische en elektrotechnische systemen en stelt diagnoses van storingen. Daarnaast ga je aan de slag met het oplossen van storingen en herstel of vervang je versleten of defecte onderdelen van de constructies en installaties. Het bedrijf is op zoek naar onderhoudsmonteurs die zich gaan specialiseren in de onderhoud en aanleg van bruggen, stuwen, tunnels en sluizen. Je werkt overigens in teamverband aan de machines en constructies. Wanneer je vragen hebt of behoefte hebt aan overleg dan is er altijd een aanspreekpunt aanwezig.

Welke ervaring heb je nodig?

Een opleiding mechatronica, werktuigbouwkunde of elektrotechniek op mbo niveau 2 of 3 is vereist om als onderhoudsmonteur zelfstandig aan de slag te gaan. Naast mechanisch onderhoud zal er ook regelmatig elektrotechnisch onderhoud worden uitgevoerd. Een brede technische kennis zorgt er voor dat je zelfstandig aan de slag kan met de meeste werkzaamheden. Werkervaring is gewenst op dit gebied maar niet noodzakelijk omdat je te maken krijgt met unieke machines. Verder is het belangrijk dat je in bezit bent van VCA en veilig werkt. Een rijbewijs is nodig omdat het werk op verschillende locaties wordt uitgevoerd in het noorden van Nederland. Een flexibele houding is van belang en je moet goed kunnen samenwerken tijdens grote projecten in de techniek.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar de functie onderhoudsmonteur open staat is een groot onderhoudsbedrijf dat voor verschillende gemeenten en provincies onderhoudswerkzaamheden uitvoert aan bruggen, gemalen, gemalen en andere civiele kunstwerken. Dat zorgt er voor dat de werkzaamheden op verschillende locaties worden uitgevoerd. De projecten zijn overigens over het algemeen langdurig. Dat betekend dat je vaak weken of maanden op een bepaalde locatie werkt. Daarna ga je weer naar een andere locatie waar je begint aan de volgende klus. Zo kun je gedurende een geruime tijd werkzaamheden verrichten op verschillende locaties. De werkzaamheden worden door het bedrijf zo gepland dat de onderhoudsteams aan het werk blijven. Je hebt werk voor langere tijd.  

Arbeidsvoorwaarden

De hoogte van het salaris is afhankelijk van je ervaring als onderhoudsmonteur en je opleidingsniveau. Op basis daarvan krijg je een salaris conform de cao voor de kleinmetaal. Je krijgt daarnaast een reiskostenvergoeding van 0,19 euro per kilometer. Binnen het bedrijf krijg je de mogelijkheden om veiligheidscertificaten en opleidingen te behalen in de richting van techniek. Daarnaast heb je de mogelijkheid om door te groeien naar een steeds zelfstandiger functie zodat je steeds meer verantwoordelijkheid kunt dragen en zelfs kunt leidinggeven op projecten. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd met de mogelijkheid om aansluitend een contract voor onbepaalde tijd te ontvangen.

Solliciteren

Wil je graag deze functie voor langere tijd? Ben je op zoek naar een mooie baan waarin je een toekomst kunt opbouwen. Klik op de knop vacatures om meer inzicht te krijgen in deze vacature en tevens het gehele vacatureaanbod.