Vacature monteur zonnepanelen vanaf bouwvak 2022

De zon is een duurzame bron van energie, geen wonder dat deze energiebron wordt gebruikt voor het opwekken van elektrische stroom en warmte. Om dat te kunnen realiseren zijn echter wel zonnepanelen nodig die door goed opgeleide monteurs worden aangebracht. Zo’n ervaren zonnepanelenmonteur kun jij worden via deze vacature. Bij Technicum kun je namelijk een opleiding volgen tot zonnepanelenmonteur. Wat je daar voor nodig hebt lees je hieronder. Met een goede motivatie en geen hoogtevrees kom je in ieder geval al een heel eind. Wat je er voor terug krijgt? Een mooie baan en goede verdiensten. En uiteraard een opleiding met verschillende veiligheidstrainingen zodat je jouw werk veilig en professioneel kunt doen.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring in het plaatsen van zonnepanelen is niet nodig zolang je maar bereid bent om een opleiding te volgen en jezelf te ontwikkelen. Als je interesse hebt in de techniek die bij het plaatsen van zonnepanelen komt kijken zul je de leerstof snel ontdekken en aanleren. Naast interesse in de techniek is het van belang dat je goed en vertrouwd op hoogte kunt werken. Geen hoogtevrees is dus een vereiste. Daarnaast is het belangrijk dat je bewust bent van je eigen veiligheid. Je moet veilig kunnen en willen werken. Een eigen auto is niet noodzakelijk maar wel wenselijk omdat je vaak op verschillende locaties werkt.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze vacature open staat is een dynamisch installatiebedrijf dat bij zowel bij bedrijven als particulieren werkzaamheden uitvoert op het gebied van zonnepanelen. De projecten zijn divers evenals de gebouwen waarop de zonnepanelen worden geplaatst. Het bedrijf is gevestigd in de omgeving van Leeuwarden en is goed bereikbaar vanuit Franeker, Drachten, Sneek en Harlingen. Dit is afhankelijk van eigen vervoer. Het bedrijf werkt in teams die gezamenlijk projecten uitvoeren.

Arbeidsvoorwaarden

Als beginnend zonnepanelenmonteur ga je een startsalaris verdienen van rond de 2200 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je kunt ook in een BBL variant deze opleiding volgen. In dat geval werk je 32 uur per week en ga je 1 dag per week naar school. Dit wordt ook wel werken en leren genoemd. De opleiding wordt uiteraard volledig door Technicum vergoed. Het salaris groeit met de ervaringsjaren. Je krijgt van Technicum de mogelijkheid om aanvullende trainingen te volgen en certificaten te behalen zoals veilig werken op hoogte en VCA. Daarnaast krijg je een reiskostenvergoeding tegen 0,19 euro per kilometer woonwerkverkeer. Jouw dienstverband start met een contract voor bepaalde tijd. Dit wordt na verloop van tijd omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Neem dan contact op met Technicum via de knop vacatures Technicum in de menubalk.