Vacature monteur agrarische machinebouw vanaf 17 november 2022

Vind je de agrarische sector interessant en ben je ook nog technisch aangelegd? Dan kun je aan de slag met de baan monteur agrarische machinebouw! Door de loop der jaren zijn veel processen in de agrarische sector gemechaniseerd. Het gevolg is dat de agrarische sector een enorm breed scala aan machines gebruikt. Hierbij kun je denken aan machines die worden gebruikt om het land te bewerken maar ook aan machines die de oogst verzamelen en transporteren. Deze machines zijn divers in vorm, omvang maar ook in complexiteit. Als monteur machinebouw heb je voor landbouwmechanisatiebedrijven altijd een uitdagende en afwisselende functie. Een groot deel van de werkzaamheden zijn mechanisch maar ook elektrotechniek kan aan de orde komen. Als monteur werk je meestal samen met andere monteurs waardoor je elkaar kunt helpen en van elkaar kunt leren.

Welke ervaring heb je nodig?

In deze functie is het belangrijk dat je ervaring hebt opgedaan als sleutelaar. Dit kan bijvoorbeeld in het sleutelen aan machines, voertuigen en constructies zijn. Je kunt redelijk goed technische tekeningen lezen en hebt verstand van verbindingen in de metaaltechniek. Deze ervaring kun je natuurlijk in de praktijk hebben opgedaan. Mocht je echter nog geen praktijkervaring hebben opgebouwd dan is het belangrijk dat je in ieder geval over een goed theoretisch kader beschikt. Dat kan geboden worden door een technische opleiding. Als je een mbo opleiding hebt gevolgd in de werktuigbouwkunde, voertuigentechniek of metaaltechniek dan beschik je over een goede basis als je in ieder geval de opleiding tot en met niveau 2 hebt gevolgd. Mocht je leergierig zijn en graag verder willen leren dan kun je ook via Technicum een BBL opleiding op niveau 3 en 4 volgen in de techniek. Dan ga je aan de slag bij een erkend leerbedrijf. Een rijbewijs is niet noodzakelijk. Wel kan het handig zijn dat je een rijbewijs hebt als je wat verder bij het bedrijf vandaan woont.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze vacature open staat is een toonaangevend bedrijf in de landbouwmechanisatie. Het bedrijf maakt verschillende machines en frames voor het rooien van aardappelen en het transporteren van andere gewassen en producten die van het land komen. De machines worden soms in kleine series gemaakt maar er worden ook enkel stuks gemaakt. Het bedrijf heeft verschillende specialisten in dienst waaronder lassers, plaatwerkers, machinebouwers, verspaners, machinebankwerkers en logistiek personeel. Daarnaast heeft het bedrijf ook kantoorpersoneel in dienst waaronder tekenaars, werkvoorbereiders en engineers. Gezamenlijk worden complete oplossingen bedacht en gemaakt voor klanten. Het bedrijf is gevestigd in de omgeving van Leeuwarden en is daarnaast goed bereikbaar vanuit Franeker, Harlingen, Hallum en Sneek.

Arbeidsvoorwaarden

Heb je zin in een leuke baan met veel afwisseling? Zou je graag een bijdrage willen leveren aan de productie in de agrarische sector? Dan kun je jezelf aanmelden voor deze vacature. Je kunt een salaris verdienen rond de 2500 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Dit is een dienstverband van 40 uur per week. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd. Dit contract kan worden omgezet naar een vast dienstverband. Het bedrijf hecht veel waarde aan de allround inzetbaarheid van haar werknemers. Als om die reden extra opleidingen en trainingen nodig zijn dan kun je deze gratis volgen via het bedrijf. Zo ontwikkel je ook je loopbaan en kun je uiteindelijk ook meer verdienen.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature reageer dan snel via de knop vacatures Technicum. Deze knop kun je zien in de menubalk op de website.