Vacature mechatronicamonteur vanaf 28 december 2022

Nederland is een kenniseconomie en dat betekent dat je voorop moet lopen. Met name op het gebied van de machinebouw en bijbehorende technologie is er voor Nederland veel winst te behalen. Geen wonder dat opleidingen in de mechatronica veel worden aangeprezen in vacatures maar ook op scholen en het bedrijfsleven. Technicum is ook op zoek naar mechatronicamonteurs. Onder andere voor een bedrijf dat actief is in de machinebouw. Het bedrijf produceert machines voor de gehele wereld, van Amerika tot Australië. Ook in Nederland worden machines door dit bedrijf geplaatst. Het gaat om machines die er voor zorgen dat de werkomgeving veilig en schoon is. Machines die de luchtkwaliteit op een duurzame manier bevorderen. Als mechatronicamonteur ben je verantwoordelijk voor het instellen van deze machines en de complete opbouw daarvan. Dat gebeurd met behulp van technische tekeningen maar ook met behulp van collega’s. De grotere machines worden namelijk gezamenlijk opgebouwd. Zo heb je altijd een aanspreekpunt en is het werk ook veel gezelliger.

Welke ervaring heb je nodig?

Heb je een opleiding gevolgd op niveau 2 mechatronica? Heb je daarnaast stage gelopen in de machinebouw of heb je een jaar of meer ervaring in werkzaamheden in de machinebouw? Dan heb je in de basis al voldoende in huis om te kunnen solliciteren naar deze baan. Je kunt tijdens je werk als je wilt ook doorgroeien. Hierbij kun je denken aan een leidinggevende functie of een functie in de service. Dat zijn goede vooruitzichten voor mensen die leergierig zijn en een loopbaan willen ontwikkelen. Bovendien kun je ook nog een breed scala aan opleidingen en trainingen volgen. Een mbo niveau 2 diploma is dan in de basis vaak voldoende geschikt. Je hebt geen rijbewijs nodig tenzij je graag in de service aan de slag zou willen.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze vacature open staat is actief over de gehele wereld hoewel het bedrijf maar ongeveer tussen de 25 en 30 werknemers in dienst heeft. Een groot aantal werknemers werkt gewoon op de werkplaats terwijl een kleine groep van ongeveer 4 personen regelmatig servicewerkzaamheden uitvoert. Als monteur stroom je eerst in als werkplaatsmonteur en na verloop van tijd kun je jezelf specialiseren en doorgroeien naar een hogere functie. Het bedrijf hecht veel waarde aan ontwikkeling van monteurs. Jij kunt ook aan de slag bij een bedrijf waar je geen nummer bent maar een persoon. Het bedrijf heeft een productielocatie in de buurt van Leeuwarden en is ook wel goed te bereiken vanuit Harlingen, Heerenveen en Hallum.

Arbeidsvoorwaarden

Een mechatronicamonteur stroomt in op een salaris van ongeveer 2400 euro bruto per maand bij een fulltime diensteverband. Hoe meer ervaring hoe beter het is. Als je door wilt groeien kun je via het bedrijf opleidingen en trainingen volgen. Deze worden voor je vergoed en kun je mooi bij je cv opschrijven. Je krijgt gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen waaronder werkkleding. Dit wordt ter beschikking gesteld zodat je jouw werk veilig kunt uitvoeren en uiteraard ook vakkundig. Ben je een ervaren monteur dan kun je ook in de service werkzaamheden doen of in de PLC techniek. Kortom voor iedereen die niet stil kan zitten en door wil groeien zijn er mogelijkheden. Je krijgt natuurlijk een contract voor bepaalde tijd en hebt uitzicht op een vast dienstverband.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze functie in de mechatronica machinebouw. Dan kun je meteen reageren via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan kun je direct je cv en sollicitatie insturen.