Vacature mechatronicamonteur Friesland vanaf 18 juli 2022

Heb je ervaring in de reparatie en onderhoud van machines dan kun je in de functie mechatronica aan de slag. De vacature is gericht op de opbouw van nieuwe machines op basis van technische tekeningen. Het gaat hierbij met name om mechanische montage. De machines bestaan uit stalen frames met plaatwerk er omheen. Aan de binnenkant van de machines zitten meerdere mechanische componenten en verder is er nog een PLC en een interface aan het apparaat vastgemaakt. Deze elektronische systemen worden ingeregeld op locatie. De functie machatronicamonteur kan zowel op de werkplaats als in de buitendienst worden uitgevoerd. Hierbij kun je ook denken aan een gecombineerde functie van binnendienst en buitendienst. De functie kan dus zo afwisselend mogelijk worden gemaakt naar aanleiding van de wensen van de monteur.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring in de machinebouw is van groot belang. Je moet zelfstandig een machine op kunnen bouwen op basis van technische tekeningen. Verder is een opleiding op mbo niveau in de techniek noodzakelijk. De voorkeur gaat uit naar iemand met een achtergrond in de werktuigbouwkunde, constructie of mechatronica. Je hebt een flexibele instelling nodig en moet bereid zijn om diverse werkzaamheden uit te voeren. Een rijbewijs is niet noodzakelijk behalve als je ook in een buitendienstfunctie aan de slag wil.

Over het bedrijf

Je gaat aan de slag bij een bedrijf met een toonaangevend bedrijf in de machinebouw. Het bedrijf is opgedeeld in verschillende afdelingen waaronder een plaatwerkerij, lasserij, montage en elektrotechnische afdeling. De werkzaamheden worden door verschillende vakmensen uitgevoerd. Iedereen produceert zijn of haar onderdeel voor de machine. De montage bevat verschillende monteurs zowel elektromonteurs, mechanische monteurs en mechatronicamonteurs. Als mechatronicamonteur heb je de meest allround functie van alle medewerkers. Het bedrijf is gevestigd in omgeving Leeuwarden en is goed bereikbaar vanuit Sneek, Drachten, Dokkum en Franeker.

Arbeidsvoorwaarden

Mechatronicamonteurs kunnen een salaris verdienen tussen de 2300 en 3000 euro. De hoogte van het salaris is afhankelijk van de werkervaring en het opleidingsniveau van de mechatronicamonteur. Verder kun je een aantal opleidingen en trainingen volgen die nodig zijn voor je werkzaamheden in het vakgebied. Deze opleidingen en trainingen worden voor je betaald. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband. De werkzaamheden worden fulltime gedaan maar er is ook een mogelijkheid om 32 uur per week te werken. Dat laatste is alleen mogelijk binnen de fabriek. De buitendienstfunctie is wel fulltime.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Reageer dan snel via de knop vacatures Technicum in de menubalk.