Vacature leerling monteur zonnepanelen vanaf 18 januari 2023

Heb je altijd al een bijdrage willen leveren aan de verduurzaming van Nederland. Heb je interesse in de energietransitie en wil je graag starten met een loopbaan in de techniek? Dan is de vacature leerlingmonteur zonnepanelen geschikt voor jou. In een inwerktraject leer je precies alle voorbereidende werkzaamheden waarmee je rails kunt plaatsen op daken en vervolgens zonnepanelen kunt bevestigen. Daarnaast leer je ook bekabeling aansluiten en kabels aanleggen richting de omvormer en de meterkast. Naarmate je meer ervaring hebt kun je ook in de meterkast zelf aan de slag met werkzaamheden. Zo wordt je tijdens deze vacature opgeleid tot een allround monteur in de zonnepanelen.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring in het plaatsen van zonnepanelen is natuurlijk mooi maar niet iedereen heeft deze ervaring en je moet natuurlijk ergens beginnen. Daarom is het belangrijk dat je vooral beschikt over technisch inzicht. De ervaring in de zonnepanelenmontage leer je wel op je werk. Omdat een groot aantal zonnepanelen wordt geplaatst op daken van woningen en andere gebouwen is het belangrijk dat je geen hoogtevrees hebt. Je moet daarnaast ook een verantwoordelijke werkhouding hebben en goed veiligheidsinstructies kunnen en willen opvolgen. Natuurlijk krijg je aanvullende opleidingen en trainingen om je werk zo goed mogelijk uit te voeren. Dat betekent dat je een leergierige werkhouding moet hebben en bereid moet zijn om af en toe ook een opleiding of cursus te volgen op een andere locatie. Mobiliteit is overigens ook van groot belang. Als monteur in de zonnepanelen werk je op verschillende locaties. Daarom is het bezit van een rijbewijs een groot voordeel als je gaat solliciteren.

Over het bedrijf

Je gaat aan de slag bij Technicum. Dit is een technisch detacheringsbureau en uitzendbureau en heeft drie vestigingen in Friesland en is ook in andere provincies vertegenwoordigd. Via Technicum ga je aan de slag bij diverse erkende leerbedrijven als aankomend monteur zonnepanelen. Je krijgt de mogelijkheid om van ervaren collega’s te leren en je gaat bovendien ook een complete uitrusting krijgen van Technicum zodat je jouw werk goed kunt doen. Technicum heeft een groot netwerk aan klanten in de regio’s en dat zorgt er voor dat je altijd bij een erkend leerbedrijf aan de slag kunt bij jou in de buurt. Dat is een groot voordeel en geeft je veel keuzevrijheid.

Arbeidsvoorwaarden

Als leerling monteur zonnepanelen verdien je een salaris en kun je daarnaast jezelf ontwikkelen. De opleidingen en trainingen die je moet volgen krijg je betaald vanuit Technicum. Dat is een groot voordeel want je hoeft dus zelf niets te betalen. Zelfs de werkkleding krijg je via Technicum verstrekt. Dat zorgt er voor dat je altijd de juiste uitstraling hebt op de werkvloer want je bent onderdeel van het team van Technicum. Bovendien voldoet de werkkleding van Technicum aan hoge eisen op het gebied van veiligheid. Je krijgt een reiskostenvergoeding vanuit het bedrijf. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om door te groeien naar een hogere functie in de elektrotechniek. Zo kun je van assistent monteur doorgroeien naar een positie van eerste monteur in de elektrotechniek.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Neem dan contact op via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Je kunt echter ook contact opnemen via de knop BBL Technicum als je liever eerst een opleidingstraject in wil gaan in BBL vorm.