Vacature kanter zetter Noord Friesland vanaf 22 juni 2023

Wil jij je ontwikkelen in een technische functie en aan de slag gaan als kanter/zetter? Een vak leren op de werkvloer bij een toonaangevend bedrijf.  Als kanter/zetter houd jij je bezig met het bewerken van metalen platen. In deze functie werk je in een metaalbewerkingsbedrijf binnen in de plaatverwerkende industrie. Het bedrijf waar jij aan de slag gaat leert je het vak op de werkvloer. Je werkt samen met een ervaren kanter/zetter, die jou begeleidt en helpt bij het instellen van de machine. Naast dat je het vak leert op de werkvloer, ga je ook trainingen volgen. Deze trainingen richten zich onder andere op leren van het besturingssysteem en materiaalkennis.

Als kanter/zetter ga je werken met een kant- en zetbank, deze wordt geprogrammeerd om de juiste buiging van het materiaal te maken. Met de zetbank ga je metalen platen buigen zodat je er bijvoorbeeld een kast van kunt maken. De kast bestaat uit verschillende onderdelen, jij gaat deze onderdelen in de juiste vorm buigen door gebruik te maken van verschillende stempels en messen. Dit is enkel een voorbeeld, maar met een kant- en zetbank kun je nog veel meer verschillende onderdelen/producten maken/bewerken. Voordat je deze werkzaamheden kunt verrichten wordt er een programma geschreven voor het product of roep je een bestaand programma op.

Welke ervaring heb je nodig?

Het bedrijf waar jij je kan ontwikkelen tot vakspecialist op het gebied van kanten en zetten is op zoek naar iemand die over de volgende eigenschappen beschikt:

 • Enthousiast en gedreven om het vak te leren;
 • Goed technisch inzicht;
 • Nauwkeurige maatvoering kunnen hanteren;
 • Kan om gaan met computers i.v.m. het programmeren van de kant- en zetbank;
 • Vijf dagen per week beschikbaar (fulltime);
 • Het kunnen lezen van technisch tekeningen (is een pré).

Over het bedrijf

Je gaat werken voor een gerenommeerde toeleverancier van plaatwerk voor veel bedrijven in de regio Friesland en de rest van Nederland. In opdracht van klanten worden er verschillende halffabricaten en complete producten geproduceerd. Daarnaast produceert het bedrijf verschillende onderdelen die worden gebruikt voor logistieke vervoersmiddelen. Het bedrijf heeft een goede interne structuur en kent verschillende afdelingen zoals; een lasafdeling, plaat bewerking, montage en kanten/zetten. Er werken ongeveer 150 medewerkers, verdeeld over de verschillende afdeling. In het bedrijf heerst een gemoedelijke sfeer onder de medewerkers. Het bedrijf waarvoor je gaat werken als CNC kanter/zetter is gevestigd in het Noorden van Friesland en goed bereikbaar vanuit Frankere, Harlingen, Leeuwarden

Arbeidsvoorwaarden

Wanneer jij aan de slag gaat als kanter en zetter via Technicum, ontvang je salaris terwijl jij het vak op de werkvloer leert. De kosten voor de trainingen/cursussen worden voor je betaald. Verder biedt Technicum je het volgende:

 • Werkkleding en schoenen;
 • Je ontvangt reiskostenvergoeding woon- werkverkeer;
 • Een marktcomfort salaris;
 • De mogelijkheid om naast je werk jezelf te ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen;
 • Je ontvangt een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband.

Solliciteren

Als je interesse hebt in deze vacature kun je spoedig contact opnemen met Technicum via de knop vacatures Technicum in de menubalk.