Vacature kanter zetter Friesland vanaf 1 december 2020

Ben jij een ervaren plaatwerker en kun je goed overweg met een kantbank en zetbank dan zijn we op zoek naar jou. We zoeken namelijk iemand die goed kan kanten en zetten achter CNC gestuurde machines. Het kanten en zetten is een speciale techniek in de metaalbewerking en vereist veel inzicht in zetvolgordes. Naast een goed technisch inzicht zijn ook computervaardigheden nodig om de programma’s van de machines in te stellen. Het kanten en zetten vormt bij bedrijven in de plaatbewerking een belangrijk onderdeel van het productieproces. Het is namelijk één van de eerste processen die wordt uitgevoerd. Daarna worden vaak lasverbindingen aangebracht en worden plaatdelen gemonteerd. Als de kanter/ zetter zijn of haar werk goed heeft gedaan kan het hele productieproces in een metaalbedrijf goed worden uitgevoerd. Ben jij iemand die deze uitdaging wil aangaan? Kijk dan snel verder naar wat je hiervoor nodig hebt.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor de fulltime functie kanter / zetter heb je 3 jaar of meer werkervaring nodig in het bedienen van kantbanken en zetbanken. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede basiskennis hebt van de metaaltechniek bijvoorbeeld doormiddel van een mbo-opleiding in de metaal, werktuigbouwkunde of een andere opleiding waarin je de basis aangeleerd hebt over de eigenschappen van metaal en hoe je deze kunt bewerken. Voor deze functie is technisch inzicht en ervaring in tekeningen lezen ook een belangrijk onderdeel. Als je dit zelfstandig kunt heb je een goede basis om de CNC programma’s in te regelen.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar de vacature kanter/ zetter open staat is gevestigd in het noorden van Friesland boven de stad Leeuwarden. Het is ook goed te bereiken vanuit Harlingen, Dokkum en Drachten. Binnen het bedrijf worden verschillende producten gemaakt van plaatconstructies en frames. Het bedrijf is toeleverancier voor verschillende machinebouwers en constructiebedrijven in de regio. Het bedrijf werkt af en toe in ploegen en heeft verschillende afdelingen waaronder een afdeling verspaning, kanten/zetten en een lasafdeling.

Arbeidsvoorwaarden

Binnen deze functie kun je een salaris verdienen tussen de 2300 en 2700 euro bruto per maand. De hoogte van het salaris is afhankelijk van de ervaring en opleiding van de werknemer en is conform de cao voor de grootmetaal. Daarnaast worden ook reiskosten verstrekt van 0,19 per gereden kilometer woon-werk. Tot slot zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden binnen het bedrijf.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Dan nodige we jou van harte uit om te solliciteren. Als je klikt op de knop vacatures in de menubalk kom je op een overzicht met alle vacatures die we hebben open staan. Daar staat ook een knop om je sollicitatie in te sturen.