Vacature Junior Werkvoorbereider vanaf 13 april 2023


Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de techniek? Wellicht als junior werkvoorbereider in de verspanende industrie? Maar heb je nog geen ervaring als werkvoorbereider? Geen probleem! Wij zoeken een gemotiveerde omscholer of starter die zich wil ontwikkelen tot een junior werkvoorbereider met als einddoel een volwaardige werkvoorbereidersfunctie.

In deze functie als junior werkvoorbereider krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met de productieprocessen en werk je nauw samen met ervaren collega’s. Je zorgt voor de juiste materialen en gereedschappen, bereidt de werkzaamheden voor en plant de productieorders in. Ook houd je de voortgang van de productie in de gaten en zorg je ervoor dat alles op tijd klaar is. Erg dynamisch dus! Je werkveld is meer dan alleen een computerscherm, je komt dagelijks meermaals in de werkplaats voor het overleg met de techneuten die aan het fysieke product werken en ook ga je in overleg met de projectleider.

Technische affiniteit is een pre, maar geen vereiste. Als je bijvoorbeeld ervaring hebt met sleutelen aan auto’s, motoren of fietsen, is dat mooi meegenomen. Maar het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent om te leren en jezelf te ontwikkelen.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring is dus geen vereiste, leergierigheid en enthousiasme voor de techniek is wel een must. Hiernaast kan jij jezelf junior werkvoorbereider e vinden in het volgende;

 • Nauwkeurigheid: Als werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor de planning en voorbereiding van productiewerkzaamheden. Dit vereist nauwkeurigheid en oog voor detail om fouten te voorkomen.
 • Affiniteit met techniek: Hoewel er geen technische achtergrond vereist is, is enige affiniteit met techniek een pré. Hierdoor is het bijvoorbeeld makkelijker om technische tekeningen te begrijpen en te interpreteren.
 • Communicatieve vaardigheden: Als werkvoorbereider werk je samen met verschillende afdelingen en collega’s. Daarom is het belangrijk om goede communicatieve vaardigheden te hebben en helder te kunnen communiceren.
 • Organisatorisch vermogen: Als werkvoorbereider moet je in staat zijn om productiewerkzaamheden te organiseren en te plannen, zodat alles op tijd en efficiënt verloopt.
 • Leergierigheid: Als omscholer naar de functie van werkvoorbereider is het belangrijk om leergierig te zijn en open te staan voor nieuwe kennis en vaardigheden. Je moet bereid zijn om jezelf te ontwikkelen en te groeien in de functie.

Over het bedrijf

Dit toonaangevende metaalbewerkingsbedrijf dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een grote en belangrijke speler binnen de verspanende industrie is gevestigd in midden Friesland en gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige metalen onderdelen voor diverse industrieën. Het bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen, van prototype tot serieproductie, en werkt nauw samen met klanten om de beste resultaten te behalen. Met behulp van een modern machinepark en de nieuwste technologieën wordt voldaan aan de hoogste kwaliteitsnormen. De klant staat centraal bij dit bedrijf en er wordt veel aandacht besteed aan service en betrouwbaarheid. Het team van medewerkers is vakbekwaam, gedreven en voelt zich verantwoordelijk voor de mooie producten die zij met elkaar realiseren.

Arbeidsvoorwaarden

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een fulltime of parttime contract voor een bepaalde periode (een jaar of half jaar) met de mogelijkheid om door te groeien naar vast dienstverband, bij ons of de opdrachtgever in kwestie.
 • Naast 25 vakantiedagen heb jij 13 extra vrijedagen in de vorm van ADV uren.
 • De kans om te werken met een modern machinepark in een uitdagende werkomgeving.
 • Een aantrekkelijk salaris tussen de € 2.300, – en € 3.200, – bruto per maand, afhankelijk van jouw ervaring.
 • Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, zoals trainingen en opleidingen, gefinancierd door Technicum.
 • Begeleiding en ondersteuning bij jouw loopbaan door onze deskundige consultants bij Technicum.

Solliciteren?

 • Solliciteer door op de “Vacatures Technicum” knop onder aan de pagina te klikken of neem contact op met met een Technicum vestiging bij jou in de buurt (Sneek of Leeuwarden)
 • Na jouw sollicitatie zal Valentijn telefonisch contact met je opnemen voor een persoonlijk opleidingsgesprek.
 • Vervolgens nodigt hij je uit voor een gesprek op de Technicum vestiging in Sneek. Onder het genot van een drankje bespreken jullie jouw cv en kijken jullie samen naar de vacature.
 • Als het een match is zal Valentijn jouw voorstellen bij het bedrijf.
 • Als het bedrijf enthousiast is, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
 • Als jij net zo enthousiast bent als het bedrijf, doet Valentijn jou namens de opdrachtgever een aanbod dat je niet kunt weigeren.
 • Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan! Als je na het lezen van deze tekst nog steeds niet precies weet wat een werkvoorbereider doet, maak je dan geen zorgen! Neem gerust contact met ons op en dan zorgen wij voor de nodige werkvoorbereiding om het allemaal helder te maken.