Vacature installatiemonteur woningbouw vanaf 18 januari 2022

Ben jij een ervaren installatiemonteur in de woningbouw of heb jij net je opleiding installatietechniek afgerond en wil je graag in de woningbouw aan de slag? Dan is deze vacature interessant voor jou. Voor een toonaangevend bedrijf in de installatietechniek zijn we op zoek naar iemand die samen met andere monteurs graag verwarmingsinstallaties en sanitaire voorzieningen wil aanleggen in woningen en appartementen op verschillende locaties in Friesland en Groningen. Het werk wordt gedaan in teamverband waardoor je veel kunt leren van je collega’s maar ook taken kunt verdelen zodat iedereen de werkzaamheden doet waar hij of zij goed in is. Of het nu gaat om het aanbrengen van vloerverwarming, warmtepompen, radiatoren en leidingwerk. Het werk van een installatiemonteur is divers en projecten kunnen zowel in de nieuwbouw van woningen zijn als in de renovatie van woningen.

Welke ervaring heb je nodig?

Minimaal twee jaar praktijkervaring in de installatietechniek is gewenst. Hoe meer ervaring je hebt hoe beter maar je kunt op de werkvloer veel leren. Een leergierige houding is daarom belangrijk. Je moet goed kunnen samenwerken met collega’s. Verder heb je een mbo opleiding in de installatietechniek of elektrotechniek nodig op minimaal niveau 2. Daarnaast is een rijbewijs nodig omdat je op verschillende klussen werkt in zowel Friesland als Groningen. Het werk is zeer divers waardoor je veel afwisseling hebt. Dat zorgt er voor dat je een flexibele houding moet hebben omdat je in verschillende werksituaties terecht komt. Daar zitten veel schakelmomenten in. Soms heb je duidelijke werkinstructies terwijl je op andere momenten op basis van eigen inzicht de werkzaamheden moet indelen.

Over het bedrijf

Het installatiebedrijf waar deze vacature open staat is een middelgrote installateur met projecten in heel Friesland en Groningen. Het bedrijf is goed bereikbaar vanuit Leeuwarden, Drachten, Sneek en Heerenveen. Er werken tientallen monteurs in verschillende vakgebieden. Hierbij kun je denken aan elektromonteurs, servicemonteurs en installatiemonteurs. De werkzaamheden zijn heel divers en uitdagend maar soms is er ook sprake van routinematig werk. Monteurs werken vaak samen op grotere projecten aan installaties die conform de normen worden aangebracht. Kwaliteit en veiligheid zijn van groot belang voor het bedrijf en haar personeel.

Arbeidsvoorwaarden

Een ervaren installatiemonteur verdient een salaris rond de 2800 bruto per maand op basis van een fulltime contract. Je kunt de functie ook vervullen in een BBL traject. Dan zal je salaris iets lager zijn maar krijg je wel een compleet BBL traject vergoed vanuit de werkgever. Je kunt dan dus werken en leren. Via welke weg je de functie ook gaat vervullen je krijgt altijd een reiskostenvergoeding van 0,19 per kilometer woon-werkverkeer. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om diverse trainingen te volgen waardoor je beter wordt in je vakgebied. En ook deze cursussen en trainingen worden voor je betaald.

Solliciteren?

Heb je interesse in de functie installatiemonteur? Neem dan contact met ons op via de knop vacatures in de menubalk.