Vacature elektromonteur vanaf 28 december 2021

Ben jij een ervaren elektromonteur of een elektromonteur die net aan het begin staat van een loopbaan in de elektrotechniek? Wat je achtergrond in de elektrotechniek ook is, wij hebben de baan in de elektrotechniek voor jou. We zijn op zoek naar zowel ervaren als beginnende elektromonteurs. De opdrachtgevers waarvoor we elektrotechnisch personeel zoeken zijn divers. Het gaat hierbij om bedrijven die zowel in de woningbouw, utiliteit als in de industrie actief zijn. Daarbij komen zowel nieuwbouwprojecten als renovatieprojecten aan de orde. De elektrotechniek staat nooit stil en elektromonteurs kunnen rekenen op een loopbaan met afwisseling en uitdaging. Je leert nog regelmatig nieuwe systemen en technieken want ook de techniek blijft in beweging.

Welke ervaring heb je nodig?

Er zijn verschillende niveaus waarop je kunt instappen als elektromonteurs. Deze niveaus verschillen van het beginnersniveau tot en met het niveau van ervaren zelfstandige of leidinggevende elektromonteur. Aan elk instapniveau zijn weer andere eisen gesteld. Zo kun je als beginner in de elektrotechniek voldoen met VCA basis en een jaar ervaring in de elektrotechniek vanuit opleiding of stage. Voor een zelfstandige elektromonteur heb je drie jaar of meer ervaring nodig in verschillende projecten. Het werk van een leidinggevend elektromonteur vereist bovendien dat je ook wat projecten hebt geleid in de elektrotechniek. Wat je instapniveau ook is een flexibele en leergierige houding is altijd van belang. Je moet kunnen meebewegen in de ontwikkeling van elektrotechniek in de maatschappij. Nu verduurzaming in de elektrotechniek volop aan de gang is komen er jaarlijks weer nieuwe hardware en software componenten bij in deze sector. Als je graag op verschillende locaties werkt is het belangrijk dat je over een rijbewijs en auto beschikt.

Over de bedrijven

Als elektromonteur kun je bij verschillende bedrijven aan de slag. Wij kunnen jou advies geven over de bedrijven waar je aan de slag zou kunnen. Er zijn namelijk grote bedrijven in de elektrotechniek actief die als onderaannemer werken van grote bouwbedrijven maar er zijn ook kleinere gespecialiseerde bedrijven. Het aantal bedrijven loopt ook op het gebied van hun vakgebied uiteen. Zo zijn er bedrijven die gericht zijn op nieuwbouw of juist op renovatie. Ook zijn er bedrijven die zich specifiek richten op nieuwe en duurzame technieken zoals domotica, internet of things, zonnepanelen en andere systemen. De bedrijven zijn in verschillende dorpen en steden gevestigd. Van Leeuwarden tot Heerenveen en van Drachten tot Sneek en alles wat daar tussen ligt. Voor iemand die zoekende is naar een baan in de elektrotechniek is er dus volop te kiezen.

Arbeidsvoorwaarden

Een beginnende elektromonteur verdient een salaris van 2000 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Een ervaren elektromonteur verdient al snel een salaris rond de 2600 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Ben je ervaren in het oplossen van storingen als servicemonteur dan kan het salaris zelfs nog hoger worden. Je krijgt een reiskostenvergoeding tegen 0,19 euro per kilometer. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen op kosten van het bedrijf. Tot slot krijg je een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband oftewel een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze baan klik dan op de knop vacatures in de menubalk.