Vacature beginnend MIG/MAG lasser Friesland vanaf 25 april 2023

Heb jij een beetje ervaring met MIG/MAG lassen en zou je hiervan graag je vak willen maken? Dan is deze vacature geschikt voor jou. Voor een leuk bedrijf in de metaaltechniek zijn wij namelijk op zoek naar iemand die geoefend heeft met MIG/MAG lassen en hier graag verder mee aan de slag wil. We zijn op zoek naar beginnende lassers die bijvoorbeeld tijdens hun opleiding hebben gelast of thuis in een klushok. Het is belangrijk dat je in ieder geval in staat bent om zelfstandig een MIG/MAG lastoestel in te stellen en dat je positie onder hand lassen beheerst. Als je deze basiservaring en basiskennis hebt van lassen kun je jezelf verder ontwikkelen in het lassen van diverse staalproducten voor onze opdrachtgever. Je kunt aan de slag bij een groot metaalbedrijf dat diverse producten maakt voor opdrachtgevers in de omgeving. Je werkt als beginnend lasser maar kunt ondertussen ook leren om diverse lasposities toe te passen zoals een binnenhoeklas, buitenhoeklas, uit de zij lassen en stapelen. Hoe meer laservaring je krijgt binnen het bedrijf hoe beter je in staat bent om diverse producten te maken. Zo wordt je werk steeds afwisselender.

Welke ervaring heb je nodig?

Basiskennis van lastechniek is een voorwaarde voor deze functie. Je moet in ieder geval in staat zijn om zelf een lastoestel voor MIG/MAG lassen in te stellen zodat je aan de slag kunt. Daarnaast is het belangrijk dat je de basislasposities beheerst waaronder het onder de hand lassen. Je hebt ervaring met het lassen van staal en kunt ook een beetje voorbewerken zoals slijpen met een slijptol. Je hebt zeer veel interesse in lassen en wil hiervan graag je beroep maken. Daarom ben je gemotiveerd om je lasvaardigheid verder te ontwikkelen. Je hebt een flexibele instelling en wilt naast lassen ook slijpen en montagewerk doen in de metaal als je de mogelijkheid daarvoor krijgt. Zo kan het bedrijf rekenen op jouw motivatie en inzet.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar deze functie open staat is een groot metaalbedrijf met meerdere afdelingen. De lasafdeling vormt een belangrijke afdeling binnen het bedrijf. Hier werken ongeveer 20 ervaren lassers. Deze lassers kunnen beginnende lassers ondersteunen bij het leren van het lasproces en alles aspecten die daar bij horen. Verder heeft het bedrijf een verspaningsafdeling, plaatwerkerij, logistieke afdeling en andere afdelingen die bijdragen aan het productieproces van plaatconstructies, machines en halffabricaten. Het bedrijf is gevestigd in de buurt van Leeuwarden en is niet heel goed te bereiken met openbaar vervoer. Dat is afhankelijk van de woonlocatie waar je vandaan vertrekt om naar het bedrijf te gaan.

Arbeidsvoorwaarden

Een beginnende lasser zit op een salaris rond de 2400 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Hoe meer ervaring je hebt hoe breder je als lasser kunt worden ingezet. Dat zorgt er ook voor dat je salaris kan groeien de komende tijd. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om ook machines te bedienen waardoor je de voorbewerking en de nabewerking van het lassen ook kunt aanleren. Je gaat aan de slag op uitzendbasis maar kunt op vrij korte termijn een contract voor bepaalde tijd ontvangen. Als het goed gaat met jouw ontwikkeling is ook een contract voor onbepaalde tijd zeker mogelijk. Verder krijg je reiskostenvergoeding van het bedrijf als je voor het bereiken van het bedrijf reiskosten moet maken.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze lasfunctie? Neem dan snel contact op via de knop vacatures Technicum in de menubalk. Dan wordt er vanuit Technicum contact met je opgenomen.