Heb je altijd al lasser willen worden dan is dit je kans. In dit BBL traject leer je hoe je een allround lasser kunt worden. Dit BBL traject is op niveau 3 daarvoor heb je wel een geschikte vooropleiding nodig. Het BBL traject bestaat uit een werken en leren dienstverband waarbij 4 of 5 dagen bij een toonaangevend bedrijf aan de slag gaat als lasser. Je hebt de mogelijkheid om 1 dag of 2 avonden de theoretische lessen te volgen op het mbo opleidingsinstituut. Dit is een erkend ROC in Friesland waar je samen met andere BBL-ers de theorie en vaardigheden leert die je nodig hebt om iedere dag je werk als lasser goed uit te kunnen voeren. Bij het bedrijf werk je met ervaren collega’s die je in de praktijk leren wat allemaal bij het lassen aan de orde komt. Zo wordt je zowel in de theorie als in de praktijk ontwikkelt tot een specialist in de MIG/MAG en TIG lastechniek.
Welke ervaring heb je nodig?
Voor dit BBL traject heb je een startkwalificatie nodig die je de mogelijkheid geeft om aan de slag te gaan met een MBO-niveau 3 opleiding. Een geschikte startkwalificatie is een mbo-diploma metaalbewerken op niveau 2, maar een VMBO TL-diploma is ook geschikt. Daarnaast is een VCA certificaat gewenst maar geen verplichting. Als je een lasser wilt worden is het natuurlijk wel belangrijk dat je een goed beeld hebt van lastechniek. Een beetje ervaring met MIG/MAG en TIG lassen is daarom wel gewenst om een bewust keuze te maken. Eigen vervoer om naar het bedrijf te komen is handig als je er niet met openbaar vervoer kunt komen.
Over het bedrijf
Het praktijkbiedende bedrijf is een metaalproductiebedrijf dat verschillende machines en halffabricaten produceert voor klanten in Friesland en daar buiten. De machines en constructies kunnen gemaakt zijn van rvs of staal daarom wordt er binnen het bedrijf zowel met MIG, TIG en MAG gelast. De lassers werken vaak ook als constructiebankwerkers en boren, zagen, knippen, slijpen en hechten hun eigen werkstukken.
Arbeidsvoorwaarden
In dit BBL traject krijg je de mogelijkheid om het vak te leren bij een sociaal en professioneel metaalbedrijf. Gedurende de opleiding krijg je een BBL contract. Dat betekent dat jouw BBL opleiding wordt betaald door het bedrijf. Het bedrijf waar je aan de slag gaat heeft de intentie om iedere vakkracht een contract voor onbepaalde tijd te bieden bij gebleken geschiktheid. Dit gebeurd na een periode waarin je op basis van je BBL contract gedetacheerd bent geweest. Je salaris wordt ingeschaald op basis van de CAO van het bedrijf, daarnaast krijg je reiskostenvergoeding tegen 0,19 per kilometer voor woon-werkverkeer.
Solliciteren?
Heb je interesse in deze vacature reageer dan snel via de knop vacatures in de menubalk en stuur je cv of motivatie in met het sollicitatieformulier. Ook kun je klikken op de knop BBL om meer te weten te komen over BBL trajecten in de techniek bij jou in de buurt.