Vacature BBL plaatwerker kanter zetter Friesland vanaf 25 juni 2021

Kun je goed omgaan met computers maar wil je ook graag daadwerkelijk iets maken in plaats van alleen maar achter de computer zitten? Kom dan in beweging en ga aan de slag met een computergestuurde metaalbewerkingsmachine. Deze machines worden bestuurd doormiddel van een computerprogramma. Dat wordt ook wel een CNC programma genoemd. Natuurlijk vereist dit vakkennis die je kunt leren doormiddel van een speciaal opleidingstraject. Dit wordt ook wel de beroepsbegeleidende leerweg genoemd oftewel BBL. Een opleiding BBL plaatwerker is een werken en lerentraject. Je verdient dus geld terwijl je ook naar school gaat. Een ideale oplossing om te investeren in je toekomst en een vak te leren waarin volop werk is.

Welke ervaring heb je nodig?

Ervaring in de metaaltechniek is gewenst maar geen harde eis. Het is wel belangrijk dat je affiniteit hebt met de techniek en dat je behoorlijk goed met computers om kunt gaan. Je bent nauwkeurig en kunt goed meten. Daarnaast kun je technische tekeningen na een duidelijke uitleg goed begrijpen. Natuurlijk hoef je deze aspecten niet volledig te beheersen maar het is wel belangrijk dat je goed in staat bent om zorgvuldige werkzaamheden aan te leren.

Over het bedrijf

Het bedrijf waar dit BBL traject gevolgd kan worden is een groot omvangrijk metaalbedrijf met verschillende afdelingen. Het bedrijf investeert veel in de ontwikkeling van personeel. De meeste werknemers stromen op een bepaald niveau in het bedrijf en kunnen na verloop van tijd doorstromen naar hogere functie of naar een andere technische specialisatie. Zo worden de werknemers steeds allrounder en kunnen ze rekenen op een loopbaan vol afwisseling en leermogelijkheden. Het bedrijf maakt overigens constructies van plaatmaterialen, kokers en andere profielen. Daarnaast heeft het bedrijf ook verschillende projecten gericht op vormgeving en architectuur. De producten zijn divers waardoor de werknemers op verschillende kwaliteitsniveaus en met verschillende materialen kunnen werken. Het werk gebeurd in het noorden van Friesland. Het bedrijf is goed bereikbaar vanaf Leeuwarden, Dokkum, Drachten maar ook vanuit Harlingen.

Arbeidsvoorwaarden

Een BBL-er verdient een salaris conform de cao van het metaalbedrijf. De hoogte van het salaris wordt vastgesteld op basis van een aantal factoren. Hierbij wordt gekeken naar ervaring, leeftijd, opleiding en scholing. Het salaris wat je verdient zal in eerste instantie wel het salaris zijn van iemand die het vak nog moet leren. Dat betekent ook dat het salaris doorgroeit naar mate iemand meer ervaring krijgt. Hoe meer ervaring hoe hoger het salaris en zal worden en hoe meer verantwoordelijkheid iemand kan dragen op de werkvloer. Een BBL traject kost de deelnemer eigenlijk niets dan een goede motivatie en inzet. Bovendien kun je binnen de organisatie nog verschillende aanvullende opleidingen en trainingen volgen zodat je nog beter wordt in je werk. Natuurlijk kun je ook steeds verder doorgroeien in functie. Zo kun je voor langere tijd aan de slag blijven en tegelijkertijd je meerwaarde op de arbeidsmarkt vergroten. In eerste instantie krijg je een BBL contract voor de duur van het BBL traject.

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag aan de slag met een BBL traject waarmee je investeert in je toekomst? Klik dan op de knop BBL in de menubalk. Dan kun je jouw motivatie eventueel met cv insturen via open sollicitatie of gerichte sollicitatie op de vacature van dit BBL traject.