Vacature BBL lasser samensteller Dokkum vanaf 24 april 2021

Heb jij interesse in lassen en samenstellen maar heb je hiervoor nog geen opleiding gevolgd? Dan is dit werken en leren traject voor jou interessant. Voor een leuk bedrijf in Dokkum zijn we op zoek naar iemand die wil leren samenstellen en lassen in een BBL traject. Tijdens het BBL traject werk je 4 of 5 dagen bij het bedrijf en ga je 1 dag of avond per week naar een erkende mbo opleidingsinstelling bij jou in de buurt. Je volgt dan de opleiding samensteller/lasser niveau 3. Daarnaast leer in de praktijk zelfstandig werkstukken en constructies te maken vanaf technische tekening. Op basis van tekeningen worden deze constructies en werkstukken inelkaar gehecht en vervolgens worden ze ook door jou afgelast. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van het MIG MAG lasproces. Het is echter ook mogelijk om het TIG lasproces aan te leren.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor dit BBL traject heb je een startkwalificatie nodig die je toegang geeft tot een mbo opleiding niveau 3. De startkwalificatie zou het beste behaald zijn in de techniek. Bijvoorbeeld een mbo-diploma metaalbewerken op niveau 2, ofwel een VMBO TL-diploma. Het is belangrijk dat je weet wat lassen is en dat je hier al een beetje mee hebt geoefend. Dit BBL traject kan je helpen om een echte beroepslasser te worden. Het werktraject vind plaats in Dokkum. Hier moet je met eigen vervoer of met openbaar vervoer naar toe kunnen komen.

Over het bedrijf

Het praktijkbiedende bedrijf is gevestigd in Dokkum en is een kleine machinebouwer die naast complete machines ook halffabricaten en constructies maakt. Deze constructies, machines en halffabricaten worden gemaakt voor uiteenlopende opdrachtgevers. Hierbij kun je denken aan productiebedrijven, agrarische bedrijven, offshore organisaties en constructiebedrijven. Het bedrijf maakt haar producten van zowel staal als RVS waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse metaalbewerking- en lastechnieken.

Arbeidsvoorwaarden

Als BBL lasser samensteller niveau wordt je opleiding betaald door Technicum. Daarnaast krijg je van  deze VCU gecertificeerde uitzendorganisatie een detacheringscontract voor de duur van de opleiding. Wanneer je geschiktheid voor het vak is gebleken en er een goede klik tussen jou en het bedrijf is ontstaan, dan is de intentie van het bedrijf om je een rechtstreeks contract aan te bieden. Natuurlijk ontvang je ook een salaris. De hoogte van je salaris is afhankelijk van je werkervaring en opleidingsniveau. Je salaris wordt bepaald op basis van de inlenersbeloning. Dat betekent dat je altijd hetzelfde salaris en inschaling krijgt als BBL-medewerkers die rechtstreeks bij het bedrijf werkzaam zijn. Tijdens het BBL traject wordt je bovendien door Technicum ondersteund.

Solliciteren?

Heb je interesse in het BBL traject lasser constructiebankwerker, wil je hier op solliciteren of heb je vragen dan kun je contact opnemen via de knop BBL Technicum in de menubalk. Je komt dan in een digitale BBL omgeving waar je jouw vraag kunt stellen.